Handbal. Campionatul Mondial : Victorie la turatie redusa


Intră acum și în grupul de

România – China 31 – 29 (15 – 16)

Duminica a început cel mai important eveniment sportiv al sfârsitului de an. Turneul final al Mondialelor de handbal feminin a debutat, în Franta, acompaniat de emotiile noastre, ale tuturor românilor care vom tine pumnii elevelor lui Tadici pe toata durata competitiei.

România a pasit cu dreptul la Campionatul Mondial, desi fetele noastre au jucat relaxat, poate prea relaxat, spre deosebire de adversarele din China, care au demonstrat multa ambitie si determinare. Din fericire pentru noi, „tricolorele” au obtinut victoria, impunându-se în final cu scorul de 31-29.

Partida din Sala Sporturilor din Toulon a început prost pentru elevele lui Gheorghe Tadici. În minutul 7, chinezoaicele conduceau, surprinzator, cu scorul de 7-2. În minutul 21, româncele au reusit sa revina în meci, Ionela Gâlca egalând situatia pe tabela, dupa mai multe parade senzationale ale portaritei Talida Tolnai. Scorul la pauza avea însa sa fie în favoarea asiaticelor, 16-15, spre iritarea lui Tadici, care pur si simplu nu întelegea ce se întâmpla în teren.  

Eventuala mustruluiala de la vestiare a dat însa roade. În al treilea minut de joc al actului secund, Cristina Neagu a reusit sa egaleze la 17. Un minut mai târziu, Adina Meirosu a marcat pe contaatac, aducând în sfârsit echipa noastra la conducere. Din acel moment, cu mici exceptii, partida avea sa îsi intre în normal. Asadar, cu zece minute înainte de final, avantajul României era de 4 goluri. Iarasi surprinzator, fetele noastre au scazut din nou turatia, iar chinezoaicele au profitat si au restabilit egalitatea, cu doar patru minute înainte de final. Valoarea avea însa sa iasa la rampa. În trei minute, elevele lui Tadici aveau sa puncteze de trei ori, fara a primi gol, astfel încât tabela din Toulon indica 31 la 29 cu 60 de secunde înainte de ultimul fluier, scor care avea sa ramâna neschimbat pâna la final.

În ciuda jocului prestat, orice victorie este victorie. Nu putem decât sa speram ca nu aceasta este adevarata fata a echipei României si ca fetele lui Tadici vor juca mult mai bine în meciurile cu Tunisia si Polonia.

În celalalt meci din Grupa C, Polonia a trecut de Tunisia cu scorul de 29-23. 


Intră acum și în grupul de