PSD Suceava considera PDL „un ghiveci” intre un partid fost social-democrat si unul care sustinea ca e liberal


Intră acum și în grupul de

Presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza a declarat marti, într-o conferinta de presa ca „liberalii sinceri” din PLD si social-democratii din PD au aflat, luni seara, ca-i uneste doctrina populara. Gavril Mîrza a precizat ca din punctul de vedere al doctrinei, Partidul Democrat Liberal este „un ghiveci” între un partid fost social-democrat si unul care sustinea ca e liberal.

Presedintele PSD Suceava a spus marti, ca îsi aduce aminte cum cei de la PLD îsi disputau cu liberalii dreptul de a pune tablourile Bratienilor pe pereti si a adaugat ca liberalii din PLD sunt acum „sub umbrela lui Basescu” si crede ca „Bratienii se rasucesc în mormânt”.

Pe de alta parte, PSD Suceava are intentia de a-i recupera pe membrii PD care au convingeri social-democrate. „Pe cei din Suceava care au convingeri social-democrate îi chemam acasa si îi vom primi în PSD ca pe niste fii rataciti”, a spus Gavril Mîrza.

Liderul democrat si cel liberal-democrat, Emil Boc si Theodor Stolojan, au anuntat, luni, ca PD si PLD vor forma Partidul Democrat Liberal. Noul partid va fi afiliat la PPE si va pastra în interiorul lui atât curentul popular, cât si pe cel liberal.

Presedintele PD Emil Boc a declarat ca structura de conducere va fi asigurata de PD, prin presedintele în exercitiu, si de doi prim-vicepresedinti, Theodor Stolojan si democratul Vasile Blaga.

Miercuri, vor fi convocate structurile de conducere ale celor doua partide, pentru a le fi prezentat proiectul noului partid. Cele doua partide vor convoca congrese în ianuarie 2008.  


Intră acum și în grupul de