Infiintarea noului partid format din PD si PLD nu i-a luat prin surprindere pe liberali iar PSD cere sa nu mai fie folosit trandafirul in sigla


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava considera ca înfiintarea noului partid format din PD si PLD „era de asteptat” si ca PLD dovedeste astfel ca s-a înfiintat doar pentru a muta PNL în PD. Vicepresedintele PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, a declarat ca PLD a dovedit ca nu este un partid liberal. „Si-au schimbat denumirea si se duc spre PD”, a spus Aurel Steiciuc.

Acesta considera ca actiunea a scos la suprafata intentia PLD de a distruge PNL „si a-l muta la PD”

Eurodeputatul socialist Catalin Nechifor a solicitat, liderilor PD si PLD, Emil Boc si Theodor Stolojan sa nu mai foloseasca în sigla noului partid PDL, imaginea trandafirului element de identitate vizuala specific stângii europene.

„Adresez o rugaminte noii structuri de conducere a Partidului Democrat Liberal, domnilor Boc si Stolojan, si desigur, nasului politic Traian Basescu, sa aiba amabilitatea de a nu mai folosi în sigla viitorului partid imaginea trandafirului, element de identitate vizuala specific stângii europene”, a precizat Catalin Nechifor într-un comunicat de presa.

Acesta a aratat ca, în acest fel, nu vor mai fi neclaritati doctrinare si electoratul va putea sti cu exactitate ca PDL nu are nici o legatura cu valorile stângii moderne europene care sunt sanse egale, protectia sociala, viata decenta pentru cei multi.

„Salut cu anticipatie revenirea trandafirului, acest simbol drag social-democratiei românesti acolo unde îi este locul-în familia social-democrata”, a precizat Catalin Nechifor.

Acesta a aratat ca dupa trei ani, partidul prezidential îsi poate clarifica statutul pe care si l-a dorit înca din ziua în care a virat, la comanda presedintelui, la dreapta, catre curentul popular european.  

Presedintele PD Suceava, Eugen Constantin Uricec, a declarat ca fuziunea PD cu PLD este „o miscare politica buna”.

„Este o miscare politica buna si era previzibila tinând cont de faptul ca strategia Aliantei D.A. era ca partidele sa fuzioneze într-o forma sau alta”, a spus Eugen Uricec.

Acesta a aratat ca anul 2008 este „extrem de încarcat” din punct de vedere electoral si fuziunea PD cu PLD este „o decizie benefica”. 


Intră acum și în grupul de