Nici un candidat pentru şefia DSP Suceava nu a trecut proba scrisă a concursului

Nici unul dintre cei trei candidaţi înscrişi  la Concursul pentru ocuparea funcţiei publice de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava nu a promovat proba scrisă.

Potrivit Direcţiei de Comunicare şi Relaţii Internaţionale din cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, la Concursul pentru ocuparea funcţiei publice de conducere de director executiv al DSP Suceava, organizat în data de 12 mai 2016(proba scrisă) s-au înscris şi au fost declaraţi admişi în urma probei de selecţie a dosarelor trei candidaţi: Simona Manea, Cristian Anton Irimie şi Andrei Ianovici.

Toţi cei trei candidaţi s-au prezentat, joi, la proba scrisă a acestui concurs, însă nici unul dintre aceştia nu a reuşit să o promoveze, întrucât nu au atins punctajul minim de 70 de puncte.

Andrei Ianovici 1
Andrei Ianovici

Directorul executiv interimar al DSP Suceava, inginer Andrei Ianovici, a declarat pentru News Bucovina că a rezultatele obţinute la proba scrisă a concursului au fost comunicate, vineri, în jurul prânzului, adăugând că nu a promovat proba întrucât nu a întrunit minimum 70 de puncte.

El a spus că a fost un concurs “dur” , dar nu imposibil de promovat, însă nu a întrunit punctajul minim.

Ianovici a mai spus că, din câte a aflat, nici ceilalţi doi candidaţi nu au promovat proba scrisă.

Medicul Cristian Irimie a declarat pentru NewsBucovina că a fost anunţat, vineri, că nu a întrunit punctajul minim la proba scrisă. El a spus că şi în condiţiile în care ar fi promovat proba scrisă, nu s-ar mai fi prezentat la proba interviului, fiind nemulţumit de modalitatea de recrutare a personalului pentru funcţiile publice de conducere.

Cristian Irimie OdP
Cristian Irimie

Reamintim că Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a publicat, în data de 7 aprilie 2016,  pe site-ul instituţiei anunţul privind Concursul de recrutare pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere vacante de director executiv al Direcţiilor de Sănătate Publică Alba, Arad, Bacău, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Galaţi, Ialomiţa, Olt, Satu – Mare, Suceava, Timiş şi pentru funcţia de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti.

Simona Manea
Simona Manea

Printre condiţiile de participare la concurs pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească se numără vechimea în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum 3 ani, studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă,studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii.

(Liliana Bujdei)

loading...