Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare „HARD & SOFT” a ajuns la a XXIII-a ediţie


Intră acum și în grupul de

Cea de a XXIII-a ediţie a Concursului Internaţional Studenţesc de Calculatoare HARD& SOFT, organizată de Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare”Suceava, se va desfăşura în perioada 16-21 mai 2016, la start fiind pregătite 15 echipaje de studenţi din România, Ucraina, Republica Moldova, Serbia şi Germania.

hard soft 1

Potrivit unui comunicat de presă al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, la  ediția 2016 a concursului s-au înscris 15 echipaje, din care 10 echipaje din țară (Cluj Napoca și Oradea cu câte un echipaj, București, Timișoara, Iași și Suceava cu câte două echipaje) şi 5 echipaje din exterior (Cernăuţi și Vinița – Ucraina, Chişinău – Republica Moldova, Novi Sad – Republica Serbia și Ilmenau – Germania).

“Hard&Soft este un concurs adresat studenților seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care își propune să testeze competențele tehnice hardware și software și de relaționare socială ale viitorilor ingineri.Pe parcursul a 5 zile, echipe formate din câte 4 studenți vor încerca – iar unii cert vor și reuși cu brio – să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate. O asemenea reușită solicită cunoștințe avansate din domeniile știința calculatoarelor, inginerie electronică și automatizări referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare și nu numai”, se precizează în comunicatul de presă.

Juriul ediţiei din acest an este format din Timothy Hall de la Universitatea din Limerick, Irlanda – președinte, Ciaran MacNamee de la aceeași universitate, Sorin Bulceag și Stephan Pfenninger de la ServiceXpert GmbH Munchen – Germania, Jean Michel Duthilleul Universite Lille 1 – France, în calitate de membri.

Prezentarea sistemelor realizate de echipele competitoare ca răspuns la tema-proiect propusă de juriu va avea loc vineri, 20 mai 2016, începând cu ora 14.00, în Atrium, Corpul E, iar festivitatea de premiere se va desfășura vineri, 20 mai 2016, ora 16.00, în Aula din corpul E.

Concursul a debutat în anul 1994 cu sprijinul profesorului John Milner de la City University din Londra, în calitate de președinte al juriului pentru primele 9 ediții ale concursului, iar începând cu anul 2003 coordonarea activității de jurizare a fost asigurată de profesorul Timothy Hall de la Universitatea din Limerick.

“Concursul Hard&Soft a devenit o competiție internațională de prestigiu,ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studențești. De-a lungul timpului, echipe din principalele centre universitare din România, din diverse universități partenere din Europa (numărul participanților ridicându-se până astăzi la aproape 3000 de studenți) s-au confruntat la Suceava cu provocări tehnice spectaculoase”, se arată în documentul citat.

Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare HARD&Soft beneficiază de sprijinul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Consiliului Judeţean Suceava, al Primăriei Suceava şi al Consiliului Local Suceava, precum şi al unor firme care se implică în sprijinirea, încurajarea și afirmarea tinerelor valori prin competiție.

“Sprijinul acestora va contribui la reușita acțiunilor propuse, frontul comun astfel creat aducând un surplus de imagine firmelor respective, facultăţii noastre şi, nu în ultimul rând, comunităţii ştiinţifice sucevene”, se mai precizează în comunicatul de presă al USV.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de