A fost semnat Protocolul de cooperare in domeniul incluziunii sociale intre Guvernul Romaniei si Conferinta Episcopilor din Romania


Intră acum și în grupul de

Premierul Calin Popescu-Tariceanu, Înalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Robu si Prea Fericitul Parinte Arhiepiscop Major Lucian au semnat, la Palatul Victoria, Protocolul de cooperare în domeniul incluziunii sociale între Guvernul României si Conferinta Episcopilor din România, se precizeaza într-un comunicat de presa al Guvernului.

„Doresc sa multumesc Bisericii Romano-Catolice si Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, precum si conducerii Conferintei Episcopilor din România pentru decizia de a-si asuma o responsabilitate sociala sporita fata de grupurile vulnerabile din România si de a contribui la rezolvarea problemelor cu care acestea se confrunta”, a spus primul-ministru.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a apreciat ca Biserica este un partener important si a salutat asumarea de catre cele doua Biserici a misiunii sociale.

„Pentru a-i ajuta în mod eficient pe cei mai defavorizati dintre români, este nevoie de coeziune sociala, de toleranta si respect si, cel mai important, de implicare. Iar implicarea nu poate fi una strict a autoritatilor statului! Este nevoie ca fiecare componenta a societatii sa îsi asume si sa îsi îndeplineasca propriul rol social. Avem nevoie de implicare din partea societatii civile, din partea fiecarui cetatean”, a afirmat primul-ministru.

Înalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Robu a subliniat, la rândul sau, implicarea Bisericii în proiecte sociale si preocuparea pentru „viitorul omului, a omului suferind în special”. „Va multumim pentru disponibilitatea colaborarii între toate institutiile statului si Biserica Catolica”, a spus Înalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit.

„Semnarea acestui protocol este un act important, de recunoastere a rolului Bisericii în viata de zi cu zi a poporului”, a spus, la rândul sau, Prea Fericitul Parinte Arhiepiscop Major Lucian.


Intră acum și în grupul de