Batuti la Resita de suceveni!

UCM Resita – Universitatea Suceava   25 – 21 (13 – 11)

Handbalistii lui Petru Ghervan au suferit miercuri seara a treia înfrângere din acest sezon. În fata unei echipe mult mai experimentate, care are în componenta o adevarata legiune de jucatori suceveni, CS Universitatea a cedat cu 21-25. Finalul primei reprize si mijlocul celei de-a doua au fost decisive în stabilirea câstigatoarei. Omul meciului:  suceveanul Gheorghe Irimescu, cel care a marcat nu mai putin de 9 goluri pentru UCM Resita.

UCM Resita a trecut repede peste înfrângerea suferita în etapa precedenta în fata campioanei HCM Constanta si s-a impus categoric în partida cu CS Universitatea Suceava din etapa a XII-a a Ligii Nationale de handbal masculin, scor 25-21.

Elevii lui Petru Ghervan au început bine jocul si au condus în prima repriza cu 4-2 si chiar cu 10-6. Ultimele zece minute ale primei parti au fost însa decisive. Aihan Omer le-a cerut jucatorilor sai sa faca o aparare avansata extrem de agresiva. Irimescu&Co. au ascultat sfaturile tehnicianului echipei nationale si rezultatul s-a vazut pe tabela de marcaj. Vaidasigan si suceveanul Mihut Pancu au punctat de doua ori reusind sa restabileasca egalitatea, 10-10. Gazdele, cu portarul Cristi Ionescu în mare forma, au intrat în avantaj la vestiare, 13 – 11.  

Începutul reprizei secunde a apartinut din nou formatiei sucevene care s-a apropiat la un singur gol de echipa resiteana (14-13). Cu toate acestea cel care avea sa decida soarta partidei, în ciuda prestatiei bune a portarului Pralea, avea sa fie tot un sucevean. Gheorghe Irimescu, handbalistul crescut de Petru Ghervan a marcat nu mai putin de 9 goluri. Elanul tinerei formatii a Universitatii Suceava nu a rezistat plusului de valoare al UCM-ului. La fel ca în prima repriza, elevii lui Petru Ghervan au avut o noua cadere la mijlocul reprizei secunde. Timp de 8 minute, universitarii nu au marcat niciun gol în vreme ce gazdele au punctat de 5 ori. La adapostul unui avantaj de 5 goluri, resitenii au abordat mai relaxat finalul de meci, iar Bibirig de doua ori, Tutu si Adomnicai au marcat reducând astfel proportiile scorului.

Cu siguranta omul meciului a fost Gheorghe Irimescu, dar un aport consistent la victoria resitenilor l-a avut si portarul Cristi Ionescu.

CS Universitatea a suferit, astfel, a treia înfrângere din acest sezon si se pregateste sa primeasca duminica, pe teren propriu, replica formatiei HCM Constanta. UCM Resita s-a apropiat la un singur punct de Steaua, care va juca joi, la Odorhei, în direct la Sport.ro. 

loading...