De post : Icre de soia

Ingrediente:
– 150 g soia boabe;  
– 500 ml apa ;
– 4 linguri ulei de masline extravirgin (sau ulei din sâmburi de struguri) ;  
– sare;  
– zeama de la 1 lamâie;  
– 4 capatâni usturoi
Preparare:

Se spala foarte bine boabele de soia si se acopera cu 500 ml apa(ca la fasolea uscata) se lasa 12 – 24 de ore pâna se înmoaie putin. Se arunca apa în care a stat, se mai spala înca o data si apoi se acopera cu apa (600 -700 ml ) si se da o ora la fiert (în oala de yena cu capac) de preferinta în cuptor. Apa trebuie sa depaseasca boabele de soia cam cu 6-8 cm.
Dupa o ora de fiert în cuptor, se strecoara soia pastrându-se 200 ml din apa în care a fiert; boabele de soia se vor pasa foarte fin cu un blender adaugând treptat uleiul, o parte din apa pastrata si mujdeiul de usturoi; se gusta, se potriveste de sare si la sfârsit se adauga zeama de lamâie (nu chiar toata).