In sfarsit campulungenii au caldura in calorifere si apa calda la robinete


Intră acum și în grupul de

Dupa o asteptare de 10 ani, sistemul centralizat de energie termica din municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost pus în functiune, noua centrala termica de cogenerare pe baza de combustibil lichid usor(CLU) furnizând caldura în caloriferele populatiei. Edilul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Serban, a declarat, joi, ca au început manevrele pentru furnizarea de agent termic, treptat, blocurilor din municipiu. Initial centrala termica trebuia sa foloseasca pentru încalzire gaze naturale dar pentru ca nu a fost stabilit un operator, a fost necesara schimbarea arzatoarelor astfel încât sa se poata folosi si combustibil lichid usor(CLU) pentru producerea agentului termic.

Pentru ca în apartamentele câmpulungenilor sa fie asigurata apa clada si caldura în aceasta iarna, primarul Serban a propus instalarea unei noi centrale termice care sa functioneze pe deseuri din lemn, dar ca în urma unui studiu economic, specialistii au stabilit înlocuirea arzatoarelor, care erau pentru gaze naturale, cu arzatoare de tip gaz-CLU.  

La centrala termica din municipiu au fost efectuate investitii de 150 000 de euro pentru arzatoare mixte, gaz natural/CLU si pentru depozitarea combustibilului, iar Guvernul a alocat suma de un milion de lei pentru achizitionarea de CLU cu care sa fie produs agentul termic.

Aceasta varianta, de producere a agentului termic cu CLU a fost agreata de responsabilii proiectului „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene” ca solutie provizorie pâna când Ministerul Economiei si Finantelor va organiza licitatia în urma careia sa fie desemnat operatorul de gaz natural din judet. 


Intră acum și în grupul de