Scriitoarea Angela Furtună va lansa două volume la Târgul Internaţional de Carte Bookfest de la Bucureşti


Intră acum și în grupul de

Scriitoarea suceveană Angela Furtună va lansa două volume la Târgul Internaţional de Carte Bookfest, care va avea loc la București, în perioada 1-6 iunie a.c.

Este vorba despre ”Misterele de la Ilisos”, apărut în 2015 la Editurile Vinea and Integral, Bucureşti  și ”Primul meu kaddish – Texte salvate din exod”, scos la Editura Integral, în 2016.

Angela Furtună își va lansa cele două cărți în cadrul Bookfest, pe 2 iunie, respectiv 4 iunie.

Angela Furtuna lansari la Bookfest 2016

 

Angela Furtună (n. 19 iunie, 1957, Suceava, România) este scriitoare, eseistă, publicistă, critic literar, grafician și artist vizual. Susține programe de cercetare precum și activități de PR și Marketing Cultural în cadrul Bibliotecii Bucovinei, dar și programe de promovare a Bucovinei și României prin cultură, artă, interculturalism și proiecte de autor, potrivit wikipedia.org.

Este membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iași, din 2004.

A fost decorată în decembrie 2013 de NARPA (North American Romanian Press Association) cu titlul ”Journalist of The Year 2013 1st Place for Culture”.

În 2011, a fost decorată cu Premiul de Excelență din partea „The World Organization of Bukovinian Jews” pentru creativitate, spirit etic, efortul de a promova dialogul intercultural și de a denunța antisemitismul, pe toată paleta sa semantică globală actuală (ce merge de la anti-iudaism, alte forme de xenofobie și până la anti-românism), dar și pentru înțelegerea iudaismului și adevăratului românism în universalitatea lor, pentru respectarea valorilor identitare în lume. În onoarea sa au fost plantați 10 copaci pe Muntele Carmel.


Intră acum și în grupul de