Nechifor: Sunt semnale că se reinstaurează regimul de tăieri şi s-a început cu tăieri de subvenţii. Acest lucru trebuie stopat pentru că oamenii au suferit destul în guvernarea PDL


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a avertizat, miercuri, că există semnale publice privind revenirea la sistemul de tăieri din perioada PDL şi că s-a început cu tăierile de subvenţii pentru fermieri care nu s-au dat până acum deşi s-a depăşit jumătatea lunii mai.

„Subvenţiile nu se văd. Acest guvern nu e capabil să acorde subvenţia pentru fermierul român”, a spus Nechifor.

El a arătat că liderul PNL Gheorghe Flutur a criticat faptul că administraţia judeţeană nu s-a implicat în acordarea de subvenţii agricole, dar a subliniat că aceasta aparţine doar Guvernului, iar Gheorghe Flutur este un apropiat al premierului Dacian Cioloş şi ar fi putut face aceste discuţii direct cu el.

„Ştiu că domnul Flutur s-a întâlnit recent cu domnul Cioloş la Iaşi. Domnul Flutur l-a avut subordonat pe domnul Cioloş şi cred că domnul Flutur ar fi trebuit să vorbească direct cu domnul Cioloş pentru subvenţia pentru cetăţenii care trăiesc la ţară în toată România”, a spus Nechifor.

Preşedintele PSD Suceava a subliniat că atunci când Guvernul era condus de Victor Ponta şi ministrul Agriculturii era Daniel Constantin subvenţia era plătită în octombrie-noiembrie.

„Văd că acum cu tehnocraţii de dreapta din guvern nu recunosc un drept fundamental pentru românii care duc viaţa dificilă la ţară şi suntem după jumătatea lui mai şi fermierii nu şi-au primit subvenţia pentru agricultură”, a spus Nechifor.

catalin nechifor (2)

El a arătat că situaţia este foarte gravă şi un semnal periculos pentru ceea ce urmează.

„E un fapt foarte grav şi e dovada faptului că suntem în situaţia de a reinstaura acel sistem de tăieri şi s-a început cu tăieri de subvenţii. Se aduce din nou în discurs public faptul că se pot tăia salariile şi pensiile din nou şi acest lucru trebuie stopat cât mai repede pentru că eu ştiu că Guvernarea Victor Ponta – PSD a lăsat foarte mulţi bani în visterie, a lăsat România pe o creştere consolidată. E păcat pentru efortul făcut, nu de Guvern, de politicieni, ci de oamenii din ţara asta care au suferit patru ani cu PDL în perioada 2008-2012 foarte greu. Li s-a tăiat pensia şi salariul şi a crescut şi TVA şi nu e normal ca după acea suferinţă, acel efort colectiv făcut să reluăm acest proces de distrugere a ţării”, a spus Cătălin Nechifor. (N.B.)


Intră acum și în grupul de