Procurorii suceveni cer arestarea a cinci tineri pentru tentativă de omor


Intră acum și în grupul de

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat Tribunalului Suceava arestarea preventivă a lui Vasilică Tudor Nergheş, Marian Mircea Nergheş, Nicolae-Iordan Paicu, Adi Ilie Paici şi Eugen Adi Barfa, aflaţi în stare de reţinere,  pentru o perioadă de 30 de zile, pentru tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice

În urma cercetărilor s-a stabilit că în după amiaza de 2 mai 2016, la un bar situat pe raza oraşului Frasin,  un tânăr împreună cu altul au lovit pe Vasilică Tudor Nergheş, incident produs pe fondul stării de ebrietate în care se aflau toate cele 3 persoane.

Deranjat de faptul că a fost agresat de cele două persoane, Nergheş i-a contactat pe prietenii săi Eugen-Adi Barfa, Nicolae-Iordan Paicu, Adi-Ilie Paicu, precum şi pe fratele său Marian-Mircea Nergheş şi s-a întâlnit în cursul serii cu aceştia, iar împreună au convenit să-i caute pe cei care l-au agresat, iar în cazul în care îi vor găsi să-i bată la rândul lor.

În jurul orelor 21:30 cu aproximaţie, grupul format din cei cinci a mers la un alt local din oraşul Frasin, în locul respectiv întâlnindu-se cu un grup format din cei doi tineri vizaţi, dar şi alte două persoane. Unul dintre tineri a rămas în faţa agresorilor, iar restul au reuşit să fugă.

judecata

Tânărul agresat a fost lovit iniţial din spate cu toporul de Adi-Ilie Paicu şi a căzut, iar în continuare agresorul i-a aplicat mai multe lovituri cu acelaşi topor în diverse zone anatomice, inclusiv în zona cranio-cerebrală.

Tot în acelaşi interval de timp şi profitând de faptul că  nu se putea apăra, şi ceilalţi patru agresori i-au aplicat multiple lovituri cu corpuri contondente, cu pumnii şi picioarele; şi loviturile acestora au vizat atât zona cranio-cerebrală cât şi alte zone anatomice.

Consecinţa acestor acte de violenţă de intensitate ridicată a fost producerea unor leziuni deosebit de grave victimei, care au necesitat internarea acesteia la Secţia neurochirurgie a Spitalului judeţean de urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi efectuarea unor operaţii complexe în vederea salvării vieţii.

Modul în care s-au comportat cei cinci agresori a fost de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică în zona respectivă, a determinat ca celelalte persoane aflate atunci la local (cel puţin 10 persoane) să părăsească în fugă zona sau să se ascundă pentru a nu fi la rândul lor agresate.

În acest caz cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale. (N.B.)


Intră acum și în grupul de