Nechifor îi cere lui Flutur să nu mai promită autostrăzi când se ştie că doar Guvernul le face, iar Guvernul spune oficial că nu va face nimic până în 2024

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, i-a cerut, miercuri, preşedintelui PNL Suceava, Gheorghe Flutur, să renunţe să mai facă promisiuni privind construcţia de autostrăzi pentru că acestea le face doar Guvernul, iar Guvernul, prin acte oficiale, îi transmite lui Flutur că până în 2024 nu va face nici măcar un drum expres.

Nechifor a spus într-o conferinţă de presă că a văzut recent un răspuns al ministrului Transporturilor la o interpelare a unui deputat PNL, fost PDL, privind o temă pe care Gheorghe Flutur o anunţă cu tam-tam în campanie electorală, cea a autostrăzii Bucureşti-Siret, investiţie care nici nu este prevăzută în planurile Guvernului.

„Autostrăzile nu sunt vreun proiect ce poate fi făcut în plan local. Nici primarul de la Muşeniţa, sau Sadova sau Hânţeşti sau Suceava şi nici Consiliul Judeţean nu poate construi autostrăzi cum nu poate construi centura ocolitoare. Noi putem construi drumuri locale, iar autostrada e un apanaj exclusiv al Guvernului”, a spus Nechifor.

UPU SMURD Arafat Nechifor Rimbu (3)

El a arătat că în 25 aprilie când a fost la Iaşi la întâlnirea cu premierul Dacian Cioloş, Gheorghe Flutur a spus că va construi autostrada Siret-Paşcani-Bacău-Bucureşti.

„Din păcate, răspunsul oficial care este dat de Guvernul României, de Ministerul Transporturilor, că această autostradă nu e autostradă ci drum expres şi că nu se face în 2016-2017 ci în 2023-2024. Adică peste opt ani îşi propun cei din guvernul tehnocrat să înceapă lucrările”, a spus Nechifor.

El a arătat că s-a ajuns ca minciuna să aibă deja rang foarte înalt la PDL, noul PNL, „la domnul Flutur în principal”.

Nechifor consideră că aceste subiecte pot fi dezvoltate în afara perioadei electorale când se poate purta cu linişte un dialog.

„Oricine poate aduce un plus în dezvoltarea judeţului, atât la drumuri cât şi la subvenţii este bine venit. În campanie e mai bine să se mai liniştească cu minciuna pentru că are picioare foarte scurte”, a spus Nechifor. (N.B.)

loading...