Tiberius Brădăţan, sprijinit de administratorul Parcului industrial “Bistriţa Sud” pentru a deschide unul similar la Suceava


Intră acum și în grupul de

Tiberius Brădăţan, candidatul PSD pentru funcţia de Primar al municipiului Suceava consideră că este de maximă importanţă pentru suceveni crearea locurilor de muncă în industrie, iar înfiinţarea unui parc industrial la Suceava este perfect realizabilă deoarece există  condiţiile de bază: teren disponibil în zona fostei Termica, aflat în proprietatea Primăriei Suceava, căi de acces rutier şi CFR, utilităţi -alimentare cu energie electrică, termică şi gaz metan, canalizare, apă potabilă şi industrială, rezervoare de combustibil şi de apă.

Nechifor, Bradatan

 

El arată că, de asemenea, în apropiere se află Aeroportul “Ștefan cel Mare” Salcea, care poate oferi condiţii de transport aerian, inclusiv în regim cargo, precum şi spaţii adecvate pentru depozitarea mărfurilor. Investitorii vor putea beneficia de facilităţi fiscale guvernamentale şi locale.

Pentru a consolida documentarea, Tiberius Brădăţan a efectuat o vizită de informare la Parcul industrial “Bistriţa Sud” aparţinând Primăriei Bistriţa, unde s-a întâlnit cu viceprimarul municipiului Bistriţa, directorul compartimentului juridic al primăriei şi administratorul general al Parcul industrial “Bistriţa Sud”, de la care a luat la cunoştinţă despre toate etapele înfiinţării unui parc industrial şi cooptarea investitorilor.

Parcul industrial “Bistriţa Sud” a fost finalizat în anul 2015, beneficiind de fonduri europene nerambursabile în proporţie de 50%, restul fiind asiguraţi de Primăria Bistriţa. Rata şomajului în municipiul Bistriţa este sub 4%.

bradatan
Tiberius Brădăţan în dialog cu Iulius Dumitru, administrator general Parcul Industrial “Bistriţa Sud”

În cadrul discuţiilor avute la faţa locului, Iulius Dumitru, administratorul general al  Parcului, a afirmat  că are încheiate contracte pentru 95% din capacitatea parcului.

“Am în portofoliu mai multe companii care vor să vină şi vi le pot recomanda imediat. Distanţa între Bistriţa şi Suceava nu e foarte mare. E păcat să nu faceţi Parc industrial la Suceava. Vă sprijin să găsiţi cea mai bună variantă de infiintare a parcului industrial, pentru a vă conserva energia la promovarea lui pentru atragerea de investitori”, a spus Dumitru.

În urma acestei vizite, Tiberius Brădăţan a declarat că a fost plăcut impresionat de amabilitatea şi deschiderea colegilor din Bistriţa de a oferi informaţii cu privire la acţiunea de înfiinţare a parcului industrial precum şi disponibilitatea de a acorda sprijin în demersurile pe care le face de a construi un parc similar la Suceava.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de