Diabeticii din judet isi pot testa gratuit hemoglobina


Intră acum și în grupul de

Toti bolnavii de diabet aflati în evidentele medicilor specialisti diabetologi si a medicilor de familie vor beneficia gratuit de efectuarea hemoglobinei glicozilate, pâna la 24 decembrie 2007. Seful CAS Suceava, Cristina Iordachel precizeaza ca pacientii trebuie sa se adreseze medicului în evidenta caruia se afla (diabetolog, cu competenta în diabet sau medicului de familie) pentru a primi recomandarea de a efectua analiza respectiva. „Cu recomandarea primita de la medic, pacientii vor merge la unul din cele 10 laboratoare aflate în relatie contractuala cu CAS Suceava. În perioada de sfârsit de an laboratoarele vor transmite medicilor diabetologi, respectiv medicilor de familie rezultatele analizelor, iar medicii de familie le vor înregistra în evidentele proprii.

În functie de rezultatele obtinute medicii de familie vor continua tratamentul sau vor recomanda pacientilor consultatii de specialitate la medicii diabetologi” mentioneaza Cristina Iordachel.

Suma alocata furnizorilor de servicii medicale paraclinice pentru efectuarea acestor analize, la nivelul judetului Suceava, este de 174.000 lei. Aceasta suma va fi repartizata laboratoarelor cu care CAS Suceava se afla în contract, în mod egal, prin acte aditionale cu valoare orientativa. „Institutia noastra este pregatita sa încheie acte aditionale pentru aceste analize cu toate laboratoarele din judet aflate deja în contract, iar suma alocata pentru sfârsitul acestui an va permite tuturor celor care se adreseaza sa-si efectueze aceste analize gratuit”, a mai declarat seful CAS Suceava.


Intră acum și în grupul de