FOTBAL : Interviu cu Dorin Goian


Intră acum și în grupul de

La multi ani, „Goe”!

În ciuda succesului pe care îl cunoaste la Steaua si la echipa nationala, Dorin Goian a ramas acelasi tip modest si cu mult bun simt. Redactia “Crai nou” l-a felicitat ieri, cu prilejul serbarii zilei sale onomastice. Dupa ce a “îndoliat” Olanda si a obtinut biletele pentru Euro 2008, fundasul Stelei îsi doreste sa prinda un transfer în strainatate

„Uriasul ros-albastru”, „Specialistul”, „Bijuteria Stelei”, „ Killer-ul Olandei”, „Fundasul golgheter” sunt numai câteva dintre apelativele care i se potrivesc de minune lui Dorin Goian.

S-a facut fundas, pentru ca n-are gleznele fine precum cele ale lui Mutu. Si nici ruperile de ritm ale lui Marica. Dar golul tot îi place. De fapt, îl adora! Îl iubeste atât de mult, încât si-a facut un obicei din a marca. Acum doi ani, când Steaua a batut la portile finalei Cupei UEFA, a înscris nu mai putin de cinci goluri. Anul acesta a recidivat. A înscris cu Zaglebie Lubin, cu BATE Borisov si cu Slavia Praga în Liga Campionilor, cu Belarus si Olanda, în preliminariile Campionatului European. Un fundas care are în palmares mai multe goluri decât au foarte multi atacanti veritabili.

Probabil ca putini sunt microbistii care stiu ca pe suceveanul din defensiva Stelei îl mai cheama si Nicolae.

La aniversarea numelui, „Goe” era relaxat cu familiei, el fiind menajat de Marius Lacatus în vederea partidei din Cupa România pe care Steaua a disputat-o în compania Unirii Urziceni.

– La multi ani Dorine, cum îti sarbatoresti onomastica?

– Multumesc. Sunt liber si profit de asta pentru a sta alaturi de familie.

– Steaua are un program infernal în acest final de an, cu jocuri din trei în trei zile. Când crezi ca o sa ai timp sa le dai o bere colegilor tai de la Steaua?

– Eu sper ca diseara (n.r. – aseara), dupa meciul cu Unirea Urziceni, voi avea ocazie sa-mi cinstesc coechipierii. Daca nu, mâine (n.r. – azi).

– Ce ti-a adus Mos Nicolae si ce îti doresti cu prilejul acestei aniversari?

– Sigur ca a venit Mosul si la mine… Cel mai mult îmi doresc sa fiu sanatos.

– Când vei ajunge pe la Suceava?

– Abia astept sa-mi revad familia si prietenii de la Suceava. Cred ca dupa ultimul joc de campionat, cel cu Farul Constanta, voi veni direct acasa.

– De sarbatori?

– Craciunul îl voi face la Suceava, iar de Revelion voi merge împreuna cu sotia la Paris.

– Te mai prinde anul 2008 la Steaua?

– Nu stiu, deocamdata sunt jucatorul Stelei,  dar cert este faptul ca eu îmi doresc sa evoluez în strainatate. Cred ca este momentul sa fac acest pas. Daca nu acum, atunci când?


Intră acum și în grupul de