Fotbal. Cupa Romaniei : Rapid s-a calificat in 60 de secunde!


Intră acum și în grupul de

Poli Iasi – Rapid 0 – 3

Zilele lui Ionut Popa sunt numarate. Aflat în plin „razboi” cu sefii sai, simpaticul antrenor al Politehnicii Iasi îsi punea toate sperantele în partida cu Rapidul lui Mircea Rednic, din optimile de finala ale Cupei României. Din pacate pentru cel poreclit „Nea Popica”, giulestenii au învins cu scorul de 3-0, tehnicianul moldovenilor fiind ca si demis de pe banca echipei sale.

Meciul a început sub semnul echilibrului, fotbalistii ieseni luptând pentru a nu-si lasa antrenorul somer. În minutul 10, Cernoch a fost la un pas sa deschida scorul, însa sutul cehului a trecut putin pe lânga stâlpul portii adverse. La poarta cealalta, rapidistii au trecut si ei pe lânga gol, trasorul lui Ionut Stancu din lovitura libera lovind bara. În minutul 27, elevii lui Popa au avut o noua ocazie. Din pacate pentru ei, portarul Andrade a scos magistral sutul în forta expediat de Tincu.

Soarta meciului avea sa fie decisa în doar 60 de secunde. Prima data, a marcat Grigore în minutul 37, mijlocasul rapidist realizând o actiune personala de toate frumusetea, finalizata cu sut pe lânga Marc. Portarul iesean avea sa mai scoata înca o data mingea din plasa, dupa ce, în minutul 38, foarte bine deschis de brazilianul Cesinha, Lucian Burdujan a finalizat sec.

Actul secund avea sa fie ceva mai putin spectaculos, ambele echipe neavând motive de a forta. Pe de o parte, gazdele, resemnate, au jucat doar de dragul de a o face. De cealalta parte, giulestenii au decis sa îsi conserve avantajul, meciul devenind de-a dreptul plictisitor. Singura ocazie mai de Doamne ajuta s-a consemnat în secundele de prelungire, când nou-intratul Raduta a marcat ultimul gol al meciului, dupa o greseala a portarului Marc. Ce se va întâmpla însa cu „nea Popica”?! Va fi oare demis?! Vom afla cu siguranta în cursul zilelor ce vor urma.

Poli Iasi: Marc – Toma, Ad. Ilie, Bernard (Kalai, 46), Paruolo – Miclea, Mijin (Homei, 74), Tincu, Leucuta – Bâlba, Cernoch (M. Manga, 67).

Rapid: Andrade – Sapunaru, M. Constantin, Maftei, I. Stancu – St. Grigorie (Maldarasanu, 64), Herea (Tamandare, 83), N. Grigore, Cesinha – Boya (L. Raduta, 76), Burdujan.   

Sanatatea Cluj – Dinamo  0 – 4

Frumusetea Cupei României consta tocmai în astfel de partide, aceasta fiind singura competitie în care formatiile necunoscute din esaloanele inferioare pot da piept cu echipele pe care le vad la televizor si în care taximetrisii, bucatarii sau profesorii îsi întâlnesc idolii despre care citesc în ziare si pe care încearca sa îi imite, la antrenamente sau în meciurile de la matineu.

Mos Nicolae a venit cu ceva ore mai devreme pentru Sanatatea Servicii Publice, aducându-i un duel cu echipa campioana a României. Partida dintre clujeni si dinamovisti a fost una spectaculoasa si extrem de interesanta. În final, asa cum era de asteptat, „câinii” s-au impus la pas, cu scorul de 4-0. Dupa o ratare a lui Oprita, „virusii verzi” au fost la un pas de a produce o mare surpriza. Din pacate pentru ei, minutul 13 a fost cu ghinion. Mai întâi, portarul Romanovs a iesit foarte bine la o lansare în adâncime pentru Gaspar. Imediat, Gabor a recuperat o minge la mijlocul terenului, a patruns si a prins un sut pe care cu siguranta îl va povesti fiilor si nepotilor. Putin peste, însa. În minutul 36, dinamovistii aveau sa demonstreze ca sunt, totusi, campioni, Bostina finalizând, calm, cu latul, o actiune personala a lui Izvoranu. Prima repriza avea sa se termine cu o noua semiocazie a clujenilor, Lucian Goian blocându-l în ultima faza pe Gaspar.

Media ridicata de vârsta a Sanatatii avea sa îsi spuna cuvântul în actul secund. Pe fondul unor erori normale ale „virusilor”, bucurestenii au mai punctat de trei ori, prin Hristu Chiacu, Florin Bratu si juniorul Paun, în minutele 55, 67 si respectiv 82. Desi a fost învins de patru ori, portarul clujenilor, Pâglisan, a reusit în dese rânduri sa limiteze proportiile scorului, aparând cu mai toate partile corpului, inclusiv cu posteriorul. Ultimul fluier al centralului a adus, paradoxal, mai multa bucurie de partea învinsilor, clujenii fiind fericiti ca nu au pierdut la un scor mai mare. 


Intră acum și în grupul de