Folosirea trandafirului socialist in sigla PDL, partid popular-liberal, va fi contestata de PSD in momentul inscrierii


Intră acum și în grupul de

Eurodeputatul socialist Catalin Nechifor a anuntat vineri, într-o conferinta de presa ca folosirea trandafirului în sigla noii formatiuni politice ce se va înfiinta prin unificarea PD cu PLD, va fi contestata în momentul înscrierii acestui partid întrucât acesta este semnul electoral al socialistilor europeni si nu al popular-liberalilor. Acesta a mentionat ca este surprins de faptul ca liderii PD si PLD au stabilit ca noul partid format, PDL, sa mentina sigla si imnul PD în conditiile în care „trandafirul este simbolul socialistilor si nu ar trebui folosit de un partid popular-liberal”.
Echipele de negociere ale PD si PLD au stabilit, joi, ca noul partid rezultat în urma unirii dintre cele doua formatiuni sa pastreze sigla Partidului Democrat: un patrat portocaliu, cu colturile rotunjite, în interiorul caruia se afla un trandafir si initialele PDL. Acest lucru a fost comunicat de catre presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, si de secretarul general Vasile Blaga, la finalul întâlnirii dintre democrati si liberal-democrati.

Catalin Nechifor a declarat vineri, ca PSD va depune o contestatie la înregistrarea noului partid privind utilizarea trandafirului în sigla. Acesta a mentionat ca PDL este un partid fara „acoperire doctrinara” si ca încearca sa acopere întregul spectru politic, folosind simbolurile socialistilor si parti din ideologiile populare si liberale.

„De fapt, ei încearca sa induca ideea ca îi reprezinta pe toti, dar nu reprezinta pe nimeni pentru ca, întotdeauna, dupa ce au obtinut voturi pe un anumit segment doctrinar au schimbat imediat doctrina, din social-democrati devenind populari, dupa votul din 2004, iar acum, dupa alegerile europarlamentare, din populari au devenit liberali. Îi asteptam sa se faca verzi”, a mai afirmat Catalin Nechifor. 


Intră acum și în grupul de