Fotbal.Cupa Romaniei : Steaua mimeaza fotbalul si paraseste Cupa. Brasovul elimina a doua echipa din Liga I


Intră acum și în grupul de

Unirea Urziceni – Steaua  2 – 0

Unirea Urziceni si-a inaugurat nocturna cum nu se putea mai frumos, printr-o victorie clara, cu 2-0, în fata unei foste câstigatoare a Cupei Campionilor. Dar în fata unei ex-regine a Europei din care a ramas doar numele, actualii sai jucatori fiind departe de valoarea, ambitia si daruirea protagonistilor celebrei nopti magice de la Sevilla. Degringolada ros-albastra este asa de mare încât pâna si „sfântul” Vali Badoi a primit joi, la Urziceni, primul cartonas rosu din cariera.

Meciul a fost controlat da capo al fine de formatia ialomiteana. Elevii lui Dan Petrescu au reusit sa deschida scorul în minutul 18, la o greseala de zile mari a defensivei steliste: Baciu respinge aiurea o centrare în careul mic, mingea ajunge la Ciprian Petre, iar fundasul Unirii nu iarta, sutând sec în poarta lui Vâtca. Cu o lipsa de ambitie clara si cu un Victoras Iacob care a încercat sapte-opt driblinguri si nu a reusit niciunul, formatia antrenata de Marius Lacatus a fost la un pas sa primeasca si golul secund, însa ialomitenii au ratat nu mai putin de trei ocazii de gol în ultimele 20 de minute ale primei reprize.  

Partea a doua avea sa înceapa cât se poate de prost pentru ros-albastri, cu un nou gol primit. La niciun minut de la reluare, Vali Negru a prins un sut în forta, pe centrul portii, însa ex-galateanul Vâtca si-a „dat cu firma în cap”, respingând mingea între buturi. Singura ocazie importanta a Stelei s-a consemnat în minutul 58 si i-a apartinut lui Zaharia. Scapat singur cu Bogdan Stelea, fostul golgheter al Bistritei a sutat complet aiurea, enervându-l pe Lacatus. În minutul 73, s-a consemnat o noua premiera: Vali Badoi a primit primul cartonas rosu din cariera, în urma unei intrari cu talpa ridicata. Pe final, ialomitenilor le-a fost probabil mila de stelisti, ratând mai multe ocazii de a duce scorul la unul de forfait. Scor final 2-0, iar ros-albastrii îsi iau ramas bun de la Cupa României, dupa un meci în care singura scuza a jucatorilor stelisti poate fi eterna si fascinanta „pe noi nu te intereseaza Cupa”. Din câte se pare, nici campionatul…

Unirea: Stelea – Epaminonda, Galamaz, D. Munteanu, Bordeanu – C. Petre (Apostol, 68), V. Negru, Ricardo, Cr. Constantin (Bilasco, 85) – Onofras (Mara, 51), Danalache.

Steaua: Vâtca – Golanski (Surdu, 46), Ninu, Baciu, P. Marin – Badoi, Bicfalvi, Croitoru (V. Badea, 56), Cristocea – Zaharia, V. Iacob.  

FC Brasov – Otelul Galati 2 – 2 (7 – 6, dupa penaltiuri)

Patru goluri, doua eliminari, o loterie a penaltiurilor si namol cât cuprinde. Aceasta a fost „reteta” partidei dintre FC Brasov si Otelul Galati, din optimile de finala ale Cupei României. În final, au câstigat ardelenii, elevii lui Razvan Lucescu impunându-se la loviturile de la 11 metri si asigurându-si calificarea în sferturi.  
Meciul de pe stadionul “Astra” din Ploiesti a fost unul nebun, cu doua reprize total diferite. Prima repriza a apartinut în totalitate Otelului. Elevii lui Grigoras au deschis scorul dupa un sfert de ora de joc, prin lovitura libera executata foarte bine de Silviu Ilie. În minutul 25, galatenii aveau sa se distanteze pe tabela, Emil Jula învingându-l si el pe goalkeeper-ul Nae.  

Repriza a doua avea sa înceapa cu un adevarat spectacol. Din pacate, nu unul fotbalistic. În minutul 46, centralul Sebastian Coltescu a acordat lovitura de pedeapsa pentru brasoveni, dupa care a revenit, inexplicabil, asupra deciziei. Iritat, Razvan Lucescu a intrat pe teren, încercând sa îsi faca singur dreptate. Desi a încercat sa-si retraga echipa din meci, tehnicianul brasovenilor a fost într-un final calmat si „premiat” de arbitru cu un cartonas rosu. În minutul 55, galateanul Sergiu Costin avea sa fie si el eliminat, dupa un cot aplicat în figura lui Hadnagy. În inferioritate numerica, ardelenii si-au amplificat atacurile. Ambitia lor avea sa dea rezultate. În doar doua minute, „stegarii” au reusit sa egaleze. Cristescu a marcat în minutul 63, dupa care, 120 de secunde mai târziu, Robert Ilyes a punctat si el, din lovitura de la 11 metri. Brasovenii au fost aproape de a izbuti si golul cu numarul trei, însa Constantinescu nu a putut introduce balonul în poarta, trimitând meciul în prelungiri.

În cele 30 de minute de prelungire, nu s-au consemnat decât doua evenimente. În minutul 110, Coltescu a restabilit egalitatea numerica, eliminându-l pe Nae Constantin. Cu 5 minute înainte de final, brasovenii au fost la un pas sa închida meciul, însa sutul lui ex-suceveanului Mihai Roman a trecut foarte putin pe lânga poarta. Loteria loviturilor de la 11 metri nu a fost nici ea lipsita de rasturnari de situatie. Întâi, galatenii au ratat de doua ori, prin Paraschiv si prin Daniel Stan. Dublul avantaj al brasovenilor nu avea însa sa persiste pâna la final, Hadnagy si Cristescu nereusind nici ei sa introduca mingea în poarta. Calificarea avea sa fie decisa în seria a saptea a penaltiurilor, când Oros a înscris pentru ardeleni si lituanianul Labukas a ratat, semnând eliminarea Otelului din Cupa României. Victorie meritata pentru brasoveni, care au fost mai ambitiosi. 


Intră acum și în grupul de