Handbal, Liga Nationala : Intalnire de gradul zero!


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – HCM Constanta, duminica, 9 decembrie, ora 11

Duminica, 9 decembrie, se va trage cortina peste turul Ligii Nationale de handbal masculin. Echipa locala, CS Universitatea va înfrunta pe teren propriu campioana HCM Constanta. În opinia antrenorilor Petru Ghervan respectiv Hairi Eden, partida este una capitala pentru ambele formatii. Daca pierde Suceava se poate gândi la evitarea retrogradarii iar Constanta va reveni în lupta pentru titlu. În schimb, daca CS Universitatea se va impune duminica, Bibirig&Co. pot visa linistiti la o cupa europeana iar HCM-ul va trage doar pentru locurile 2-3.  

Hairi Eden, antrenorul formatiei HCM Constanta, s-a declarat optimist în privinta sanselor formatiei sale în partida de duminica. Tehnicianul echipei de la malul marii a spus ca elevii lui sunt într-o revenire de forma dupa victoriile cu UCM Resita si CSM Medgidia, iar pentru a ramâne în “cartile” pentru titlul de campioana, Constanta are nevoie de victorie în jocul de la Suceava: “ Venim la Suceava pentru a câstiga meciul împotriva Universitatii. Pentru noi va fi un joc extrem de important. În cazul în care învingem echipa gazda revenim în lupta pentru titlu iar daca vom pierde va trebui sa luptam pentru una dintre pozitiile imediat urmatoare, care oricum duc într-o cupa europeana. Voi da în continuare credit jucatorilor Muresan si Csepreghi care în opinia mea reprezinta viitorul handbalului constantean. CS Universitatea reprezinta cu grup solid care cu siguranta ne va pune probleme duminica. Suceava are o echipa sudata care joaca de multi ani în aceeasi componenta în timp ce noi avem multi jucatori noi” a declarat Hairi Eden.

Referitor la rezultatele înregistrate în acest campionat, antrenorul constantean a precizat ca “unele echipe trag pentru a câstiga puncte iar altele pentru a evita retrogradarea”. Eden a mai adaugat ca, în opinia lui, formatia suceveana nu are motive sa se îngrijoreze în privinta retrogradarii, vis-a-vis de declaratia lui Petru Ghervan, care dupa meciul de la Resita a spus ca în cazul în care CS Universitatea va pierde întâlnirea cu HCM Constanta, echipa suceveana va intra în hora retrogradarii.  

În replica, purtatorul de cuvânt al echipei locale de handbal, s-a declarat dezamagit de evolutia sucevenilor în meciul de la Resita, dar a tinut sa precizeze ca CS Universitatea va juca doar la victorie meciul cu campioana en-titre, HCM Constanta. „Trebuie sa ne revenim repede dupa aceasta înfrângere. Nu m-a deranjat faptul ca am pierdut, pentru ca UCM Resita este una dintre echipele de top ale Ligii, ci modul în care am cedat în fata gruparii resitene. Sper ca baietii îsi vor reveni si se vor mobiliza exemplar pentru a scoate un rezultat pozitiv în duelul cu campioana României. Fac apel la suporterii echipei de handbal, pentru a veni în numar cât mai mare duminica. Jucatorii au nevoie de sprijinul publicului” a declarat purtatorul de cuvânt.

Meciul dintre CS Universitatea si HCM Constanata va fi arbitrat de brigada internationala Plesa/Pripas iar înregistrarea va putea fi vizionata, duminica, pe Sport.ro, de la ora 14.  


Intră acum și în grupul de