Romica Andreica, deputatul PLD „momentan”, se bazeaza pe maturitatea politica a membrilor partidului


Intră acum și în grupul de

Orasul Gura Humorului a fost gazda delegatiei permanente teritoriale a PLD Suceava, unde sâmbata, au fost prezenti presedinti din toate organizatiile locale din judet. Potrivit lui Romica Andreica, deputat PLD „momentan”, cum precizeaza acesta, în prezenta a 150 de persoane au fost discutate proiectele recente ale PLD, un accent deosebit fiind pus asupra înfiintarii noului partid politic, prin absorbtia PLD de catre PD, respectiv PDL. Romica Andreica crede ca „ dupa discutii informale dar si deschise, cei prezenti au constientizat mult mai clar necesitatea crearii acestei noi structuri numite PDL. Toate organizatiile prezente au înteles ca prin acest proiect politic, PDL a reusit sa ocupe locul pe centru/dreapta de pe esicherul politic, devenind principalul partid politic din România dar si viitorul partid de guvernare”. Romica Andreica mai crede ca cei din sala de întrunire au îmbratisat noua structura politica, în pofida unor eventuale orgolii locale si a spus ca le apreciaza maturitatea politica.

Printre cele discutate a fost si stabilirea delegatilor în vederea participarii la congresul PLD din data de 15 decembrie precum si la congresul de constituire a noului PDL. La aceste doua congrese se va adopta si noul statul, program politic precum si a protocolului de uniune între PLD si PD, mai spune Romica Andreica.

Acesta mai precizeaza ca un element aparte l-a constituit „discutarea intoxicarilor aparute în presa din partea PNL Suceava, prin Ion Lungu, cel care a declarat ca organizatia PLD Patrauti ar fi trecut la PNL”. „Acest lucru a fost infirmat public, inclusiv la posturile de TV de catre presedintele organizatiei Partauti, dl. Boghian, cel care a si fost stabilit ca delegat la congresul de pe 15 decembrie” mai mentioneaza deputatul „momentan” al PLD.

Romica Andreica a facut apel la unitatea structurilor PLD si a atras atentia ca PNL a pornit o „vânatoare de vrajitoare prin amagirea unor membri PLD  cu diverse promisiuni dar si prin denigrarea liderilor PLD, lucru cu care au început în campania electorala.

„Concluzia acestei sedinte a fost ca multi si-au risipit temeri alimentate de adversari politici si ca este necesara si fireasca o colaborare directa între PLD si PD” a conchis Romica Andreica. 


Intră acum și în grupul de