De Post : Melcisori cu varza

Ingrediente:
– 1 pachet foi de placinta  
– o varza tocata  
– o ceapa tocata marunt  
– sare, piper, paprika (boia) si cimbru uscat  
– ulei ( o cescuta)  
– smântâna dulce lichida (o cescuta) – daca se face varianta de dulce
Preparare:

Se caleste ceapa si apoi se adauga varza, se condimenteaza f. bine si se pregateste ca orice varza calita. Nu se lasa sa se moaie de tot si nu se adauga sos de rosii, ci paprika pt. culoare. Se pune mai mult piper decât de obicei pt. ca umplutura trebuie sa fie mai condimentata. Se lasa într-un castron sa se raceasca pâna sunt gata de umplut melcisorii.
Se iau doua foi de placinta si se ung cu pensula cu f. putin ulei, apoi se adauga alte doua foi peste ele si se stropesc usor cu smântâna. Se taie pe lung pe jumatate si se pune varza în mijloc astfel încât sa se poata rula un fel de strudel cu diametrul de cca 2 cm. Se roteste ruloul încât sa se obtina un melcisor. Se procedeaza la fel cu restul de foi pâna se termina umplutura. Se pun melcisorii în tava si se ung usor pe deasupra cu smântana încât sa se aureasca la copt si sa nu se crape foaia. Se coc la foc potrivit timp de 30 min sau pâna sunt aurii.