Alexandru Tomescu a sustinut primul sau concert cu vioara Stradivarius


Intră acum și în grupul de

Vioara Stradivarius, care i-a apartinut lui Ion Voicu s-a auzit din nou în public, dupa 10 ani de tacere. Alexandru Tomescu a sustinut primul sau concert la acest instrument, la Sala Radio din Bucuresti. Violonistul a primit, pentru cinci ani, dreptul de a folosi vioara fabricata în 1702.
 
Alexandru Tomescu a sustinut sâmbata seara primul sau recital public pe vioara Stradivarius Elder-Voicu. Concertul a cuprins, printre altele, lucrari de Mozart si Beethoven. Violonistul a intrat în posesia viorii Stradivarius în urma unui concurs organizat de Ministerul Culturii. Înainte de a urca pe scena, Alexandru Tomescu s-a declarat extrem de încântat de faptul ca are ocazia sa foloseasca un astfel de instrument. Vioara Stradivarius a stârnit interesul melomanilor, care au venit în numar mare la concert.
 
Vioara Stradivarius Elder-Voicu este una din putinele viori Stradivarius din lume aflate înca în stare de functionare. Achizitionata de statul român pentru Ion Voicu în anul 1956, vioara valoreaza 1,2 milioane de dolari.


Intră acum și în grupul de