Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu si-a prezentat demisia


Intră acum și în grupul de

Tudor Chiuariu, a sustinut duminica o declaratie de presa prin care a anuntat ca renunta la functia de ministru al Justitiei. Joi, surse oficiale declarau ca ministrul l-ar fi informat pe premier ca ia în calcul posibilitatea demisiei. O zi mai târziu, vineri, presedintele Basescu facea un apel public pentru demiterea lui Chiuariu, pe motiv ca începerea urmaririi penale pentru un ministru în functie ar dauna României.
 
Conferinta de presa organizata duminica de Tudor Chiuariu s-a constituit într-un raspuns adresat direct presedintelui Traian Basescu. De altfel Chiuariu si-a început declaratiile cu formula „Domnule Basescu”. El a lansat o serie de atacuri dure la adresa sefului statului, caruia i-a reprosat ca declanseaza „conflicte fara obiect”, si i-a transmis ca „vremea populismului si învrajbirii în politica românesca se apropie de sfârsit”. Ca raspuns la apelul lansat de Presedinte vineri, Chiuariu a declarat ca nu se considera vinovat cu nimic, ca refuza sa participe „la mascarada” creata de Basescu si ca nu se va lasa intimidat. 
 
Cu toate acestea Tudor Chiuariu a anuntat ca îsi va prezenta demisia luni dimineata. „Sunt linistit si încrezator. Nu depind de functia politica si nu sunt intimidat. Voi renunta la functie, însa am o promisiune: atunci când aceasta înscenare ridicola va lua sfârsit, ma voi întoarce pentru a duce la bun sfârsit ceea ce am început si pentru a termina reforma în justitie”, a spus Chiuariu.


Intră acum și în grupul de