Gospodărie din Valea Moldovei, cuprinsă de un incendiu de proporții din cauza unui conductor electric defect

Un incendiu de proporții a izbucnit, duminică după-amiază, la o gospodărie din comuna suceveană Valea Moldovei.

Militarii Gărzii de Intervenţie Gura Humorului şi ai Detaşamentelor de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi Suceava au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare a flăcărilor la casa de locuit.

Incendiul, care a fost anunțat prin 112 la ora 16.37, a fost lichidat la ora 21:20.

incendiu furaje 2

”Au ars astereala adăpostului de animale pe o suprafaţă de 90 de metri pătraţi, astereala bucătăriei de vară pe 35 de metri pătraţi, o anexă din lemn pe 15 metri pătraţi, o tonă de fân şi circa 5 metri cubi lemn de foc. S-au degradat pereţii adăpostului de animale şi ai bucătăriei, un atelaj hipo, 2 motoare trifazice, un flex, o moară de cereale şi 2 tone de furaje”, a informat Găleată, potrivit căruia, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii militari au salvat casa de locuit, bucătăria de vară, o magazie de furaje şi un fânar, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.