Rădăuţeanul care şi-a înjunghiat de Paşti fiul şi un prieten, trimis în judecată pentru tentativă de omor


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Radu-Ioan Rusu, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de: „tentativă la violenţă în familie”  şi „tentativă la omor” după ce şi-a înjunghiat fiul şi un prieten.

judecator ciocan

Potrivit cercetărilor, Rusu împreună cu prietenul său obişnuiesc de mai mulţi ani să consume împreună cantităţi mari de băuturi alcoolice, pe acest fond între ei survenind diverse incidente violente, care însă s-au aplanat ulterior fără intervenţia lucrătorilor de poliţie.

În acest an, în prima zi de Paşte, după ora 12, Rusu  a consumat băuturi alcoolice la locuinţa unui bărbat din Rădăuţi, împreună cu fiul său, cu prietenul său şi fiul acestuia.

După aceasta toţi au plecat spre locuinţele lor, situate la mică distanţă unele de altele, iar apoi în jurul orelor 17, când Radu Rusu dormea acasă, la aceeaşi oră la locuinţa sa se afla fiul său  care purta diverse discuţii cu fiul prietenului tatălui său, care a venit să vadă dacă fiul său e acolo şi i-a cerut să revină acasă.

Fiul acestuia a refuzat, motiv pentru care tatăl a încercat să-l lovească cu palma, dar fiul lui Radu Rusu i-a tras o palmă, motiv pentru care bărbatul l-a lovit pe acesta cu pumnul în figură, după care a plecat cu fiul său spre casă.

În jurul orelor 19:00-20:00 Radu Rusu s-a trezit şi a aflat de la fiul său despre incidentul petrecut în urmă cu puţin timp în curtea casei sale şi a discutat la telefon cu bărbatul la care fusese după amiaza, aflând de la acesta că prietenul său se află acolo.

În aceste condiţii, Rusu a plecat cu fiul său la vecin luând cu el o furcă.

Prietenul lui Rusu a ieşit din locuinţă pentru a vedea ce se petrece în curte însă, înainte de a apuca să discute cu cele două persoane, fiul lui Rusu. s-a apropiat de el şi a început să-l lovească cu pumnii.

Ulterior cei doi s-au îmbrâncit, s-au lovit reciproc, au încercat să se ia la trântă, fiecare dintre ei încercând să-l doboare pe celălalt.

Radu Rusu a scos din buzunar un cuţit şi a încercat să-l lovească pe bărbat, iar din cauza întunericului cât şi stării avansate de ebrietate în care se afla în acel moment, acesta a aplicat însă lovitura cu cuţitul în zona dorsală a fiului său. Dându-şi seama că l-a lovit pe fiul său, el  a aplicat ulterior o altă lovitură de cuţit în zona laterală dreapta a abdomenului prietenului său.

Conform concluziilor cuprinse în raportul medico-legal întocmit de medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava, victima a prezentat leziuni ce necesită în vederea vindecării un număr de 28-30 zile de îngrijiri medicale, iar la momentul producerii, leziunile au fost de natură să pună în primejdie viaţa victimei.

În ceea ce priveşte pe fiul lui Rusu  medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava a concluzionat că prezintă echimoze, excoriaţii şi plagă înţepat-tăiată torace posterior paravertebrală dreapta nepenetrantă, iar leziunile au necesitat în vederea vindecării un număr de 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Cauza urmează să fie judecată de Tribunalul Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de