O echipă a USV prezentă la Săptămâna Internaţională a profesorilor și studenților organizată de Universitatea Latvia din Riga


Intră acum și în grupul de

Un cadru didactic universitar împreună cu două masterande ale Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava au participat, în perioada 16 – 20 mai 2016, la Conferinţa internaţională pentru profesori şi studenţi pe tema cercetării din domeniul ştiinţelor educaţiei, organizată de Universitatea Latvia din Riga.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, echipa suceveană care a reprezentat Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul universităţii sucevene la conferinţa internaţională de la Riga a fost formată din conf. univ. dr. Otilia Clipa împreună cu două studente de la programul de master “Consiliere Școlară și Educație Emoțională”.

“Manifestările au fost organizate de Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Latvia din Riga, fiind prezente echipe de profesori şi studenţi de la universităţi din peste 10 ţări europene, care au expus, în sesiunile de comunicări, rezultatele cercetărilor din domeniul educaţional. Conferinţa a prilejuit sesiuni de prezentare a universităţilor precum şi identificarea posibilităţilor de internaţionalizare a acestora în contextul noului program Erasmus+”, se precizează în comunicatul de presă.

Cadrul didactic sucevean, conf.univ.dr.  Otilia Clipa a prezentat oportunităţile de internaţionalizare prin contractele Erasmus (aflate în derulare sau în curs de dezvoltare) şi prin implementarea proiectelor europene în parteneriat cu alte universităţi. “Participarea la Săptămâna internaţională a profesorilor s-a concretizat în dezvoltarea acordurilor existente și semnarea de noi acorduri de cooperare europeană prin programul Erasmus+ şi deschiderea posibilităţilor de comunicare pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei”, se arată în comunicatul de presă.

echipa USV la Riga

Prezente la această conferinţă internaţionale, masterandele Daniela Cârstiuc – anul I și Simona Negură – anul I, de la programul de master Consiliere Școlară și Educație Emoțională din cadrul USV au propus lucrări de cercetare apreciate ca fiind “foarte bine proiectate, realizate şi prezentate, temele dezvoltate suscitând un mare interes din partea experţilor şi a studenţilor din acest domeniu”.

Sursa citată precizează că toate articolele prezentate de echipa USV au fost selectate pentru a fi publicate în volumul manifestării internaţionale şi au fost menţionate ca puncte de referinţă în desfăşurarea conferinţei.

“Evenimentul internațional a avut un impact pozitiv în rândul studenţilor Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, care au luat contact cu cele mai actuale teme de cercetare europene. Mai mult decât atât, participarea la această conferinţă a permis inițierea unor discuții privind realizarea unor parteneriate între studenţii Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava și studenţii din universitățile europene privind oferta educațională şi de cercetare din domeniu”, se mai precizează în comunicatul de presă al USV. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de