Băsescu explică de ce Tăriceanu nu are motive să demisioneze din funcţie în urma începerii urmării penale


Intră acum și în grupul de

ALDE nu are în criteriile de integritate măsura demisiei din funcţie când un membru al partidului este pus sub urmărire penală, a declarat, miercuri, la Suceava, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, lider al PMP, potrivit căruia preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu are motive să demisioneze din funcţie în urma începerii urmării penale.

„Ei nu au în ALDE în criterii de integritate demisia din funcţie când eşti pus sub urmărire penală. Atunci funcţionează principiul constituţional că nu eşti vinovat până nu este condamnat. Funcţionează prezumţia de nevinovăţie”, a spus Traian Băsescu.

Potrivit președintelui PMP, dacă ALDE aveau inclusă măsura în criterii de integritate, „cum s-a repezit PSD să-şi pună”, se putea cere demisia acestuia.

PMP Basescu Popovici Andronache Codreanu Nicolau (82)

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus, marţi, începerea urmăririi penale față de Călin Popescu Tăriceanu pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, marţi, că preşedintele Senatului ar trebui să demisioneze din funcţie pentru că ar leza interesele ţării. (N.B.)


Intră acum și în grupul de