Palmares deosebit al studenților USV la Olimpiada de Mecatronică de la Iaşi


Intră acum și în grupul de

Zece studenţi ai Facultăţii de Ingineriel Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul Universităţii sucevene au participat la cea de a VIII-a ediţie a Olimpiadei de Mecatronică, organizată în perioada 18-20 mai 2016, de Facultatea de Mecanică de la Universitatea Tehnică” Gheorghe Asachi” Iaşi.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, manifestarea națională „Zilele Educației Mecatronice” la Facultatea de Mecanică de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, denumită și Olimpiada de Mecatronică, a avut un caracter jubiliar – 25 de ani de la inițierea specializării Mecatronică în învățământul superior din România la Universitatea  “Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) în anul 1991.

Echipa Facultății de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management din cadrul Universităţii “Şefan cel Mare” din Suceava a participat la acest eveniment cu o echipă formată din 10 studenți coordonată de  prof. univ. dr. ing. Romeo Ionescu, prof. univ. dr. ing. Mihai Ioan, șef de lucrări dr. ing. Cornel Suciu și șef de lucrări dr. ing. Ionuț Romînu.

 La secțiunea Sisteme mecatronice (echipamente cu automate programabile) studenții Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava au obținut cel mai bun rezultat, clasându-se pe primul loc pe țară, echipa fiind constituită din studenții anului III la specializarea Mecatronică: Picus Claudiu – Marian, Titiene Ioan, Moroşan Daniel.

“La această secțiune echipamentele, jurizarea și premiile au fost asigurate de firmele FESTO și DELPHI, alături de reprezentanții universităților participante la competiție”, se precizează în comunicatul de presă.

 La secțiunea Realizări tehnice studențești în domeniul mecatronicii, echipa formată din studenții USV Sîrbu Dan și Paviliuc Daniel a ocupat locul al doilea, după evaluarea celor 19 proiecte prezentate de participanți din mai multe centre universitare.

Proiectul studenților USV, intitulat “Robot mobil cu braț”, a fost realizat sub coordonarea prof. univ. dr. ing. Romeo Ionescu.

Echipa formată din studenții Butacu G. Ionuţ și Miron Ioan a obținut mențiune pentru proiectul intitulat „Imprimanta 3D”, coordonat de prof. univ. dr. ing. Mihai Ioan.

Prof Ionescu Romeo mentorul si  insotitorul echipei USV la ZEM 2016

La concursul Roboți mobili, care a fost alcătuit din două probe, de viteză și obstacole, studenții USV Iacob–Hlihor Daniel și Tumurug Pavel – Daniel au obținut mențiune. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de