O humoreancă ce se dădea drept polițistă a fost reținută după ce a înșelat mai multe persoane promițându-le angajarea în Poliție


Intră acum și în grupul de

O tânără de 19 ani din Gura Humorului a fost reţinută de poliţişti după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea bani de la o persoană, sub promisiunea falsă privind angajarea în Poliţie.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, o femeie în vârstă de 41 de ani, din municipiul Suceava s-a adresat, luni, cu o plângere penală I.P.J. Suceava – Serviciul Investigații Criminale, prin care a sesizat că tânăra de 19 ani din Gura Humorului a înşelat-o cu 17.400 de lei.

Poliţiştii au stabilit că în perioada ianuarie-aprilie 2016, tânăra din Gura Humorului, susţinând că este poliţistă, a pretins sume de bani pentru angajarea acesteia şi a fiicei sale în poliţie, iar în acest scop, femeia i-a dat suspectei, în mai multe tranşe, suma totală de 17.400 lei.

Verificările au stabilit că tânăra a înşelat în acelaşi mod şi o altă persoană din Suceava de la care a luat 6.400 lei, pentru angajarea în poliţie.

159944

Sursa citată menţionează că miercuri după amiaza a fost organizat un flagrant în incinta unui centru comercial de pe raza municipiului Suceava, tânăra fiind prinsă când primea 650 de lei reprezentând o tranşă din suma de bani cerută.

Tânăra a fost reţinută şi urmează să fie prezentată Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile au fost realizate cu sprijinul de specialitate al DIPI şi suportul operativ al DOS – SOS Suceava.
Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Poliţiştii fac apel încă o dată la cetăţeni să nu dea curs unor astfel de propuneri sau solicitări, orice recrutare de personal şi angajare în structurile poliţiei fiind mediatizată şi promovată în condiţii de deplină transparenţă, prin canalele oficiale de comunicare şi structurile de profil.

Totodată, Poliţia Suceava solicită unor alte eventuale persoane vătămate, care au căzut victime ale înşelăciunilor cu acest mod de operare să se adreseze poliţiei, pentru a se putea stabili întreaga activitate infracţională, în vederea tragerii la răspundere a celor vinovaţi şi a recuperării prejudiciilor. (N.B.)


Intră acum și în grupul de