Preşedintelui Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, i se va decerna, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii sucevene


Intră acum și în grupul de

 În Auditoriumul „Joseph Schmidt” va avea loc, vineri, începând cu ora 10,00,  festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava preşedintelui Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, potrivit unui comunicat de presă al USV.

Sursa citată precizează că, începând cu anul 2012, grație deschiderii manifestate de Augustin Zegrean, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a stabilit relații de colaborare cu Curtea Constituțională a României.

“Astfel, studenții de la programul de studii DREPT, din cadrul USV, au beneficiat de stagii de practică organizate la Curtea Constituțională, prilej cu care au avut șansa unei experiențe unice luând contact direct cu toate structurile care deservesc în mod esențial Statul de Drept. De asemenea, datorită parteneriatului între cele două instituții, la USV au fost organizate mai multe conferințe la care au participat judecători ai Curții Constituționale a României. Universitatea suceveană a contribuit la materializarea unui eveniment deosebit inițiat de Președintele Curții Constituționale a României și anume desfășurarea conferinței trilaterale a plenurilor Curților Constituționale ale Lituaniei, Republicii Moldova și României”, se arată în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, experiența comună a condus “la creșterea vizibilității USV, atât în plan național, cât și internațional”.

augustin zegrean

“Oportunitățile generate de parteneriatul USV cu Curtea Constituțională au determinat o reală creștere a implicării studenților în activitățile didactice și extracurriculare, precum și intensificarea preocupării pentru propria lor dezvoltare personală și profesională”, se precizează în comunicatul USV.

Conform USV, decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava este “un moment de recunoaștere publică a meritelor” pe care președintele CCR, Augustin Zegrean le are în ceea ce privește “promovarea națională și internațională a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, susținerea pregătirii studenților suceveni în cadrul Curții Constituționale a României, menținerea echilibrului între instituțiile esențiale ale statului de drept și a constituționalității legislației române”.

“Cooptarea domnului Augustin Zegrean în rândul membrilor comunității academice sucevene este un moment special și pentru profesorii și studenții de la profilul Drept, competențele și experiența profesională ale Președintelui Curții Constituționale a României devenind un sprijin real pentru formarea viitorilor specialiști în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava” se mai precizează în comunicatul USV. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de