Trei proiecții ale filmului ”Bacalaureat”, astăzi, la Suceava, în prezența regizorului Cristian Mungiu


Intră acum și în grupul de
Filmul ”Bacalaureat”, care i-a adus regiziorului Cristian Mungiu premiul pentru regie la Festivalul de film de la Cannes 2016, va avea astăzi, trei proiecții la Suceava.
Două proiecții vor avea loc la Centrul Cultural Bucovina – Cinema Modern, de la ora 16.00 si de la ora 19.00, iar a treia,  la Universitatea ”Ștefan cel Mare”, în sala Auditorium ”Joseph Schmidt”.
Potrivit organizatorilor, Radio AS și Primăria municipiului Suceava, sucevenii care vor fi prezenți la proiecțiile lungmetrajului vor avea posibilitatea de a intra în dialog cu regizorul și scenaristul Cristian Mungiu și cu actorii implicați în această producție, Lia Bugnar si Vlad Ivanov.
Bacalaureat
Filmul „Bacalaureat” a avut premiera în data de 19 mai la Cannes si la Bucuresti, iar Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie în cadrul ceremoniei de duminică, 22 mai, ce a marcat încheierea Festivalului de la Cannes.
Cristian Mungiu a primit în 2007 Palme d’Or, marele premiu al Festivalului de la Cannes, pentru pelicula „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”. S-a întors apoi în competiţia festivalului cu „După dealuri”, în 2012. Atunci, filmul său a primit două premii: cel pentru scenariu şi cel pentru interpretare (Cristina Flutur şi Cosmina Stratan). (I.L.)

Intră acum și în grupul de