Bucovina, cea mai mare creștere turistică în ultimul an. Nechifor: A ajuns a doua destinaţie din ţară


Intră acum și în grupul de

Bucovina a ajuns să fie a doua destinaţie turistică din ţară, a declarat joi, șeful administrației județene sucevene, potrivit căruia, în ultimul an, această zonă a țării a realizat cea mai mare creştere turistică, de 19,1 la sută, în condiţiile în care media naţională a fost de aproape 8 la sută.

„Bucovina e a doua destinaţie turistică deja consolidată”, a spus președintele CJ Suceava.

El a arătat în cadrul unei conferințe de presă că în 2015 în Suceava au venit 310.548 de turişti, în creştere cu 19,1 la sută faţă de anul 2014, iar numărul de înnoptări în 2015 a fost a fost de 699.491, faţă de circa 583.000 în 2014.

Preşedintele CJ Suceava a explicat că această creştere a turismului în Bucovina a fost generată şi de activităţile de promovare atât în străinătate cât şi în ţară şi că s-a schimbat modul de promovare care nu s-a mai făcut doar prin acţiuni organizate în judeţ.

„Ne-am dus curajos în evenimente internaţionale şi naţionale, la Viena, Stuttgart, Katovwice, Chişinău, dar şi la Bucureşti, Constanţa, Cluj Napoca şi Iaşi”, a spus Nechifor.

Nechifor-Hora Bucovinei

El a mai arătat că un aport important a fost determinat şi de evenimentele organizate în judeţ care atrag turişti, cum este Hora Bucovinei, Festivalul ”Comorile Muntelui” din Masivul Rarău, Târgul de cai şi Legende şi tradiţii bucovinene din Horodnic, Festivalul Naţional al Meşterilor Populari, Festivalul Medieval, Bucovina Rock Castle, dar şi Air Show-ul organizat pe aeroportul sucevean.

Totodată, un punct de atracţie este drumul Trans Rarău, care atrage în fiecare sfârşit de săptămână foarte mulţi turişti şi este „la concurenţă” cu Transfăgărăşan şi Transalpina.

El a amintit că în luna iulie va fi deschis şi primul sky-walk, care este amenajat în Masivul Rarău în zona Piatra Şoimului.

„Nu a fost simplu în turism, dar le mulţumesc celor care au avut încredere în turism şi cred că s-a înţeles că această industrie şi modul de coordonare a activităţii administrative s-a schimbat radical”, a spus Nechifor.

El a mai anunţat că în luna octombrie Bucovina va fi prezentă la World Tourism Trade de la Londra, cel mai mare târg de turism din lume şi unde va fi prezentat un nou concept.

„Vom prezenta Unseen Bucovina şi Bucovina Little Europe, două concepte pentru piaţa britanică”, a spus Nechifor care a adăugat că această participare este determinată şi de faptul că Suceava are curse aeriene directe cu Londra.

El a menţionat că Bucovina trebuie să prezinte noi concepte prin care să fie integrat turismul religios şi turismul activ.

Potrivit statisticii, în judeţul Suceava sunt 633 de structuri turistice de primire cu 10.143 de paturi, din care şase sunt de cinci stele, 109 de patru stele, iar restul de trei şi două stele.

Cele mai multe structuri de cazare, 93, sunt în Vatra Dornei, în Gura Humorului sunt 68, în Câmpulung Moldovenesc 59, în Suceviţa 42, în Vama 31, iar în municipiul Suceava sunt 26. (N.B.)


Intră acum și în grupul de