Zece reţineri şi trei sute de martori şi victime audiate în cazul falşilor brokeri ce au acţionat şi în Suceava


Intră acum și în grupul de

Zece persoane au fost reținute, în urma acțiunii desfășurate, miercuri, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru înșelăciune și desfășurarea fără autorizație de operațiuni pe piața de capital.

inselaciune smen

În urma celor 55 de percheziţii efectuate, în municipiul București și în judeţele Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman și Vaslui au fost ridicate peste 300 hard-diskuri utilizate în activitatea infracțională, acestea urmând a fi percheziționate informatic.

 

De asemenea, au fost audiate peste o sută de persoane vătămate și martori, iar alte 200 de persoane vătămate și martori au fost citate pentru perioada următoare.

 

Totodată, au fost aplicate sechestre asupra conturilor deținute la unități bancare de persoanele fizice și juridice implicate.

 

În baza probatoriului administrat, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de zece persoane, acestea fiind reținute pentru 24 ore, urmând să fie prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, iar cercetările în dosar se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, precizează Poliţia Română. (N.B.)

CITEŞTE ŞI Percheziţii şi la Suceava privind falşi brokeri care au înşelat persoane cu operaţiuni pe piaţa de capital, dar banii ajungeau în Bulgaria, Cipru sau Israel


Intră acum și în grupul de