Fotbal, Liga I : CFR Cluj incepe returul in forta


Intră acum și în grupul de

CFR Cluj – Otelul  3-1

Urmaritoarele ardelenilor în clasament au tot sperat sa se apropie de acestia în ultimele etape din acest an, însa CFR Cluj a început returul Ligii I la fel cum a jucat si în prima parte a campionatului: dominându-si categoric adversarii.

Clujenii au primit în prima etapa a returului vizita Otelului Galati, însa elevii lui Grigoras nu au putut sa împiedice liderul Ligii I, care s-a impus cu scorul de 3-1 si si-a pastrat diferenta de 11 puncte fata de urmaritoarele Rapid, Unirea si Steaua, care au acumulat câte 35 de puncte.

În fata a aproximativ 6000 de spectatori, elevii lui Andone au oferit un joc spectaculos, rapid, ofensiv, iar deschiderea scorului nu putea sa întârzie. În minutul 12, în ton cu jocul, Trica si Didi au creat o faza senzationala si au produs primul gol al partidei. Trica a sarit peste o minge centrata pe jos în careu, iar Didi a reluat dintr-o bucata în stânga lui Gribauskas.

Gazdele au continuat partida în aceeasi nota, însa mici neîntelegeri între atacanti au facut ca scorul sa ramâna neschimbat pâna la pauza, în timp ce la poarta cealalta galatenilor le-a lipsit finalizarea. Porbabil mustrati de Andone la pauza, ardelenii au iesit de la cabine decisi sa transeze meciul în favoarea lor, iar Tony a reusit sa majoreze scorul în minutul 63, cu un sut de la 20 de metri.

Cu 15 minute înainte de final, Panin a sutat de la 25 de metri, Gribauskas a respins în fata, însa doar pâna la Fabbiani, care a finalizat cu latul si si-a trecut în cont al optulea gol în acest sezon, în timp ce scorul final a fost stabilit de Emil Jula, care a înscris golul de onoare pentru galateni în minutul 80, cu o lovitura de cap din interiorul careului mic.

Au evoluat echipele:

CFR Cluj: Nuno Claro – Tony, Cadu, Galiassi, Panin – Semedo, Dani, Culio (Muresan, 76), Trica (Minteuan, 90+1) – Didi, Fabbiani (Deac, 82). Antrenor: Ioan Andone.

Otelul Galati: Gribauskas – Sârghi, Nogo, Jelev, Semeghin – Szekely, Paraschiv, Sg. Brujan (A. Ionescu, 65), S. Ilie (Labukas, 65) – D. Stan, E. Jula. Antrenor: Petre Grigoras.  

Rapid – Dacia Mioveni  3-0

Echipa pregatita de Mircea Rednic, Rapid Bucuresti, a învins, duminica, pe Dacia Mioveni, scor 3-0, scapând, cel putin pentru moment, de complexul avut în fata echipelor care vin sa se apere în Giulesti.

Rapid a dominat în totalitate meciul cu formatia argeseana, care venea dupa o victorie incredibila la Unirea Urziceni, si si-a pastrat pozitia a doua în clasamentul Ligii I, desi a evoluat fara veteranii Marius Maldarasanu, Mugurel Buga si Danut Perja în echipa de start. „Sunt foarte multumit de aceasta victorie si sunt convins ca vom ramâne pe locul doi pâna la finalul anului. Am reusit o partida buna. Azi mi-a placut toata echipa, victoria este cu atât mai importanta. E meritul nostru ca am avut rabdare pâna am marcat primul gol. Cred în Mircea Rednic si nu m-am înselat când l-am adus la Rapid”, a spus patronul Rapidului, George Copos, la finalul partidei.

Dupa un prim act mai echilibrat, rapidistii au intrat cu avantaj minim la pauza, Burdujan îndeplinind o simpla formalitate în minutul 38. Costin Lazar i-a pasat în careu lui Cesinha, acesta a tras slab, dar mingea a trecuta pe sub Stanca si a ajuns la Burdujan care a împins-o în plasa de pe linia portii.

În partea a doua, apararea supra-aglomerata a Mioveniului a fost data peste cap de reusita gazdelor si nu a mai facut fata, rapidistii ratând ocazie dupa ocazie la poarta lui Stanca. Doua dintre aceste ocazii au fost transformate chiar în gol, într-un interval de trei minute. Grigorie a punctat pentru 2-0 din interiorul careului, dupa ce a driblat un adversar, în minutul 69, în timp ce Cesinha a punctat în minutul 72 cu un lob splendid de la 11 metri, dupa o pasa a lui Grigorie si o trecere printre doi aparatori adversi. „Sunt trei puncte importante. Când marchezi trei goluri împotriva unei echipe antrenate de Sorin Cârtu, este un lucru foarte bun”, a declarat antrenorul Mircea Rednic, la finalul partidei, facând referire la modul ultra-defensiv pentru care este renumit Cârtu ca îl adopta în deplasare. „Trebuie sa câstigam fiecare partida pe care o avem si sper sa prindem CFR-ul din urma”, a mai adaugat tehnicianul, în timp ce Sorin Cârtu a refuzat sa participe la conferinta de presa.

Au evoluat echipele:

Rapid: Andrade – Sapunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovic – Herea (E. Dica 62), C. Lazar, Grigorie (Grigorie 76), Cesinha – Mazilu, Burdujan (Boya 76). Antrenor: Mircea Rednic.

Dacia Mioveni: R. Stanca – Olteanu, V. Jula, Daouda – Balauru, S. Trofin, Murgan (Negoita 57, C. Dobre 74), I. Baicu – Costescu (Cl. Ionescu 68), Neagoe – Cr. Bratu. Antrenor: Sorin Cârtu.   

Ceahlaul – Steaua 0-1

Steaua pleaca la Londra cu un moral ridicat pentru partida cu Arsenal, din Liga Campionilor, dupa ce a reusit sa învinga, duminica, în etapa a 18-a a Ligii I, Ceahlaul Piatra Neamt, într-un meci disputat în deplasare. Elevii lui Marius Lacatus s-au impus la limita, cu scorul de 1-0, dupa un meci electrizant, la finalul caruia gazdele poate ar fi meritat macar un punct.

Nemtenii au atacat în valuri în repriza a doua, încercând sa obtina golul egalizator, însa columbianul Zapata a fost inspirat si pe alocuri norocos, reusind sa închida poarta Stelei, care se mentine la egalitate de puncte cu Rapid Bucuresti si Unirea Urziceni în clasamentul Ligii I, dupa al treilea succes în deplasare în acest sezon.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Vali Badea, în minutul 19 al partidei, aceasta fiind prima reusita a stelistului în actualul sezon al Ligii I. Atacantul stelist a preluat o minge la marginea careului nemtean, iar sutul sau deviat de Hamza s-a oprit în plasa portii aparate de Multescu. Gazdele au început sa joace abia în repriza a doua, dupa ce Viorel Hizo l-a aruncat pe Narcis Raducan în lupta, în minutul 57.

Acesta a creat instant doua mari ocazii de gol pentru Ceahlaul, printre care si o bara, însa scorul a ramas neschimbat. Speriat de evolutia lui Raducan, Lacatus s-a asigurat ca minimul avantaj va fi pastrat pâna la final si l-a trimis pe Baciu în teren în locul lui Neaga, la doar sapte minute dupa mutarea facuta de Hizo. Pietrenii au dominat copios finalul meciului si au oferit un spectacol fotbalistic placut, Steaua rezumându-se sa iasa timid pe contraatac.

Au evoluat echipele:

Ceahlaul Piatra Neamt: Multescu – Cebotaru, B. Fernandes, Vitelaru, Barna – Ayza, Hamza, Rusmir (Vranjkovic, 79), Oprea (N. Raducan, 57) – Frunza (Golban, 68), Doicaru. Antrenor: Viorel Hizo.

Steaua: Zapata – Emeghara, D. Goian, Rada, Nesu (P. Marin, 47) – Neaga (Baciu, 64), Lovin, Ov. Petre, Cristocea (Croitoru, 86) – N. Dica, V. Badea. Antrenor: Marius Lacatus.   

Pandurii Tg. Jiu – „U” Cluj 2-2

Pandurii Târgu Jiu au câstigat primele trei partide de pe teren propriu în acest sezon al Ligii I, însa acelea au fost, pâna în prezent, singurele victorii al formatiei gorjene, care a ajuns într-o situatie dramatica în clasament, unde ocupa unul dintre locurile retrogradabile.

Declinul formatiei lui Eugen Neagoe a continuat sâmbata cu o remiza, scor 2-2, în fata ultimei clasate, „U” Cluj. Însa cei nemultumiti de acest rezultat trebuie sa fie oaspetii, care au condus cu 1-0 si 2-1 si s-au vazut egalati în minutul 90 al partidei de la Târgu Jiu, dupa un autogol al lui Bilica, al saselea al „sepcilor rosii” în acest sezon.

Scorul a fost deschis în minutul 15, când Gigel Coman a executat o lovitura libera de pe partea dreapta de atac a clujenilor, iar Astorga s-a înaltat si a înscris primul sau gol pentru „U” Cluj, cu o lovitura de cap din mijlocul careului de 16 metri. Cu opt minute înainte de pauza, Ilie Iordache a egalat pentru Pandurii cu un sut puternic, din coltul careului de 16 metri.

Scenariul evolutiei scorului avea sa se repete si în partea secunda. Goga a readus formatia oaspete în avantaj în minutul 70, înscriind dupa o cursa de 40 de metri, însa a doua victorie în campionat a clujenilor nu a venit, Pandurii egalând dupa ce Fabio Bilica a trimis mingea cu genunchiul în proprie poarta.

„U” Cluj ramâne astfel pe ultimul loc în Liga I, cu o singura victorie, obtinuta în fata Stelei, scor 2-1, în timp ce Pandurii se afunda si ei în clasament, ramânând si fara antrenor, Eugen Neagoe demisionând la scurt timp dupa finalul meciului.

Au evoluat echipele:

Pandurii: Balaet – Popete, Rusu, Vatavu, Djapka – M.Voicu (Pacurar, 46), Vancea, Stânga (Vintilescu, 71), I. Iordache – Al. Piturca (Stromajer, 56), L. Mihai. Andrenor: Eugen Neagoe.

Universitatea Cluj: C. Moldovan – Olah, Astroga, Bilica, Ungurusan – V. Ghindaru (Zongo, 46), Iodi, Haciatrian (A. Muresan, 70), G. Coman – Goga, Iovanovic. Antrenor: Gheorghe Multescu.   

Clasament 

1.       CFR Cluj                           18      14      4        0        32-11  46p

2.       Rapid   Bucuresti                17      10      5        2        29-13  35p

3.       Unirea Urziceni                   18      10      5        3        23-14  35p

4.       Steaua                             18      10      5        3        17-10  35p

5.       Dinamo                             18      9        5        4        29-16  32p

6.       Poli Timisoara                     18      9        5        4        36-27  32p

7.       FC Vaslui                           18      7        7        4        27-19  28p

8.       Gloria Bistrita                      18      7        4        7        22-26  25p

9.       Otelul Galati                       18      7        1        10      26-37  22p

10.     Ceahlaul Piatra Neamt           17      6        2        9        18-21  20p

11.     Dacia Mioveni                     18      5        5        8        18-23  20p

12.     Poli Iasi                            18      5        4        9        19-24  19p

13.     Gloria Buzau                       18      5        3        10      17-33  18p

14.     “U” Craiova                       18      5        2        11      17-24  17p

15.     Farul Constanta                  18      4        5        9        11-20  17p

16.     Pandurii Tg. Jiu                   18      3        6        9        18-24  15p

17.     UTA Arad                          18      3        6        9        16-24  15p

18.     “U” Cluj                            18      1        8        9        21-30  11p

 


Intră acum și în grupul de