Fotbal – Juniori republicani : Rezultate bune pentru juniorii Cetatii Suceava


Intră acum și în grupul de

Au încheiat turul de campionat si echipele de juniori „republicani”, A si B, ai Cetatii Suceava, echipe care activeaza în Campionatul National. În aceste formatii sucevene sunt cuprinsi tot ce are mai bun, în materie de juniori, divizionara din Liga a III-a, Cetatea Suceava. Echipele sunt alcatuite pe criterii de vârsta,  stabilite de Federatia Româna de Fotbal, si evolueaza în Seria a II-a, alaturi de formatii cu traditie în cresterea tinerelor sperante fotbalistice: Poli Iasi, Noua Generatie, Ceahlaul Piatra Neamt, FC Vaslui sau Sport Club Bacau.

Juniorii „B” au la timona pe prof. Aurel Constantin si au avut în acest tur de campionat un parcurs foarte bun, din 14 jocuri au pierdut doar unul, la CFR Pascani cu 0-1 si au înregistrat trei rezultate de egalitate. Profesorul Constantin ne-a spus: „Am pierdut în mod surprinzator la Pascani un joc pe care l-am avut în mâneca, dominat de noi în marea parte a întâlnirii. Am ratat numeroase ocazii, dar fotbalul ramâne fotbal. Si în jocul pe care l-am disputat la Iasi, cu Noua Generatie, terminat la egalitate 2-2 în ultima etapa a turului, am condus cu 2-1 pâna în ultimul minut de joc si eram peste ei încât portarul nostru statea pe linia de 16 m. O minge respinsa de aparatorii ieseni ajunsa în cercul de la centrul terenului a fost sutata de la 45 de metri peste portar si am pierdut puncte pretioase. Sunt multumit de felul cum au jucat baietii mei, mai ales aparatorii Cezar Ciurla, Matei si Rotariu. O deosebita eficacitate a avut si vârful de atac Jalba, autorul a 21 de goluri”.

În acest tur de campionat prof. Constantin a folosit urmatorul lot de jucatori: Mierla si Gavriloaia – portari, Ciurla, Matei, Azaharioaiei, Gales, Rotariu, Duman, Moldovan, Plamada, Avramia (nascut 1992), Iacobat, Burlea, Chitescu, Cuciureanu, Ignat. Sa spunem ca limita de vârsta este 1991 la juniori „B”.

Juniorii „A” pregatiti de prof. Silviu Stanescu a avut meciuri mai grele decât juniorii mici, deoarece au avut în fata echipe care au avut în componenta jucatori aflati la limita de vârsta, nascuti 1989, iar copiii lui Stanescu sunt toti nascuti în anul 1990. Ei alcatuiesc un nucleu de jucatori care lucreaza împreuna de trei ani si vor mai avea drept de joc la juniori si în editia viitoare de campionat. Atât în lotul juniorilor „B”, cât si în cel al juniorilor „A” se afla câtiva jucatori foarte talentati care se pregatesc la lotul de seniori cu antrenorii Marian Pana si Florin Cristescu: Breniuc, Stanescu, Moldovan, Corneanu. Ei completeaza tinerii aflati la vârsta junioratul alaturi de Halip, Lupu, Leuciuc sau Constantin, în care antrenorul Marian Pana îsi pune mari sperante pentru lotul de seniori în evolutia echipei din Liga a III-a în returul din 2008.

Faptul ca cei talentati dintre juniorii Cetatii se pregatesc cu prima echipa este un fapt îmbucurator, mai ales pentru viitorul tinerilor jucatori. Sunt probleme mari cu bazele sportive, lipsa terenurilor de joc si de antrenament creeaza mari probleme conducatorilor Cetatii Suceava. Juniorii „A” se pregatesc pe terenul de rugbi de la Complexul Unirea. Juniorii „B” mai poposesc pe la terenul de la L.P.S., iar amândoua echipele îsi disputa meciurile de campionat duminica de la ora 12.00 si 14.00 pe terenul 1 Mai din Itcani, care nu este chiar ce si-ar dori jucatorii si antrenorii lor.

În aceasta toamna, pentru juniorii A au jucat: Pascal, Prutean si Munteanu – portari, R. Breniuc, D. Duman, A. Ciurla, B. Daniliuc, I. Rusu – aparatori si mijlocasi, F. Corneanu, V. Stanescu, I. Pelepco – mijlocasi, Tibulca, Sumanari, Golovca, Boca – înaintasi.


Intră acum și în grupul de