Intră acum și în grupul de
Ingrediente:
– 1 vânata
– 2-3 rosii
– 1 catel de usturoi
– sare (de preferat grunjoasa)
– 2-3 linguri de ulei pt prajit
– 1 legatura de patrunjel proaspat
– 1 vârf de cutit de boia de ardei iute
Preparare:
Vânata spalata si uscata cu servetul de bucatarie se taie rondele. Se prajesc feliile în tigaia cu ulei si pe o parte si pe cealalata pâna se auresc si devin moi. Se scot pe o farfurie ( platou) pe care ati pus putina sare groasa si ati strivit un catel de usturoi (cu furculita, sau cu dispozitivul special de strivit usturoi, sau pisa în mojarul pt mujdei si rasturna pe farfurie) … se poate pune în lipsa usturoiului proaspat si praf de usturoi în farfurie. Se aseaza rondelele de vinete prajite pe farfurie într-un singur strat. Separat se taie rosiile în patratele mici si se amesteca cu sare si boia de ardei iute dupa gust. Se aseaza al doilea strat al salatei, cel de rosii condimentate peste feliile de vinete. Deasupra se presara patrunjel tocat proaspat.
Intră acum și în grupul de