Premierul Tariceanu s-a intalnit cu ministrul infrastructurii nationale din Israel, Binyamin (Fouad) Ben-Eliezer


Intră acum și în grupul de

Premierul Calin Popescu-Tariceanu l-a primit la Palatul Victoria, pe ministrul infrastructurii nationale din Israel, Binyamin (Fouad) Ben-Eliezer, cu care a abordat o serie de subiecte de interes bilateral si international, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de Presa al Guvernului.

Între subiectele abordate s-a numarat si cel privind traseele energetice dinspre Asia înspre Europa. Premierul Calin Popescu-Tariceanu a subliniat faptul ca aceste proiecte, cum este si Nabucco, sunt extrem de importante pentru Uniunea Europeana.

Pe de alta parte, premierul Calin Popescu-Tariceanu a salutat, în cadrul discutiilor, efortul guvernului israelian în Procesul de Pace din Orientul Mijlociu. În acest context a fost evocata Conferinta „Annapolis”, ca punct de referinta în procesul de pace dintre israelieni si palestinieni.

„Vom continua sa sprijinim, la nivel european, toate politicile si programele ale caror tel este acela de a mijloci dialogul politic cu palestinienii”, a spus premierul român.

Primul-ministru a reiterat, în cadrul întâlnirii cu oficialul israelian, invitatia adresata premierului israelian Ehud Olmert de a efectua o vizita oficiala în România.


Intră acum și în grupul de