Unificarea PD-PLD se va face prin transformarea PD in PDL la care va fuziona PLD, pentru a se evita „sicanele”


Intră acum și în grupul de

Presedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, a declarat ca negocierile de înfiintare a PDL s-au finalizat si a apreciat ca ambele formatiuni au dat dovada de maturitate politica pentru unificarea dreptei, urmând ca de luni sa se vorbeasca de un singur partid de centru-dreapta.

Gheorghe Flutur a spus dupa finalizarea negocierilor ca s-a intrat „în linie dreapta” pentru pregatirea Congresului de fuziune PD-PLD si ca noul partid, PDL, va avea o formula de conducere nationala restrânsa, Biroul Permanent National, format din 29 de persoane din care 19 de la PD si 10 de la PLD.

Acesta a spus ca vor fi un presedinte, doi prim-vicepresedinti, un secretar general, 19 vicepresedinti din care 9 de la PLD si sase secretari executivi, de la PD.

Gheorghe Flutur a aratat ca pentru a se evita „sicanele” pregatite de opozantii acestei constructii politice s-a hotarât ca unificarea PD-PLD sa se faca printr-o procedura complexa, care are în vedere transformarea PD în PDL la care sa fuzioneze PLD.

„Mai putin importante sunt procedurile prin care se înfaptuieste unificare PD-PLD si mult mai important este ca s-a dat dovada de maturitate politica în ambele partide, pentru unificarea dreptei, iar de luni, 17 decembrie, vom putea vorbi de un singur partid de centru-dreapta, PLD, care are cele mai mari sanse sa guverneze în România începând de anul viitor”, a spus Gheorghe Flutur.

Acesta a aratat ca procesul de înfiintare a PDL a fost grabit pentru ca se doreste ca de saptamâna viitoare sa înceapa pregatirile pentru campaniile electorale din 2008. 


Intră acum și în grupul de