Fotbal, Champions League : Grupa A : Liverpool a zdrobit pe Marseille si s-a calificat


Intră acum și în grupul de

Olympique Marseille – FC Liverpool  0 – 4

Liverpool ramâne Liverpool, chiar daca mai face si pasi gresiti. Cormoranii aveau neaparata nevoie de victorie în deplasarea de la Marsilia, pentru a-si asigura calificarea. La rândul lor, cei de la Olympique îsi doreau macar un egal… Sperante desarte. Înca din minutul 4, oaspetii schimba tabela. Gerrard este deschis în adâncime, intra în careu si este faultat de Givet. Capitanul englezilor executa, Mandanda respinge, dar reia tot Gerrard si este 1-0 pentru oaspeti. Scorul care avea sa fie majorat rapid de Fernando Torres, în minutul 11. Spaniolul patrunde pe stânga, îl fenteaza pe Rodriguez si înscrie calm în poarta lui Mandanda. Conturile pareau încheiate. Liverpool luase o serioasa optiune pentru victorie. Pe care o întareste la începutul reprizei a doua, în minutul 48, când înscrie Kuyt, pe faza la o minge care îl depasise pe Torres. Si,, ca sarbatoarea sa fie perfecta, Babel înscrie ultimul gol, în minutul 90… Scor final: Olympique Marseille – Liverpool 0-4, si englezii continua în Liga Campionilor.  

FC Porto – Besiktas Istanbul  2 – 0

Pâna la urma, francezii ramân în Europa, în UEFA, e drept, dar le sunt îndatorati portughezilor. FC Porto nu a riscat nimic si a depasit Besiktas cu 2-0. Lucho Gonzalez, a deschis scorul, împingând în plasa portii lui Rustu balonul primit de la Meireles, aflat într-o pozitie pe care turcii o considerau afara din joc, când mai erau doua minute din prima repriza. Quaresma a dublat avantajul echipei sale în minutul 61, dupa un un-doi cu Lisandro. La finalul partidei, tabela arata Porto – Besiktas 2-0, confirmând moartea sperantelor turcilor…

Grupa B

Schalke 04 – Rosenborg  3 – 1

Rosenborg a fost foarte aproape de o performanta uluitoare, calificarea în optimile Ligii Campionilor, însa norvegienii au pierdut meciul direct de calificare cu Schalke 04, gruparea germana fiind cea care a progresat în competitie.

Schalke 04 a învins Rosenborg cu 3-1 la Gelsenkirchen, pentru a ocupa locul doi într-o grupa deja câstigata de Chelsea, însa norvegienii au fost totusi rasplatiti, pentru evolutia lor din acest sezon, cu o calificare în primavara europeana a Cupei UEFA. Schalke a preluat conducerea în minutul 12, prin Gerald Asamoah, iar Rafinha a dublat avantajul sapte minute mai târziu, facând aproape imposibila misiunea celor de la Rosenborg, care aveau nevoie de un egal pentru a ramâne în fata formatiei din Bundesliga, în clasamentul grupei B.

Yssouf Kone a reusit însa sa le ofere o raza de speranta colegilor sai, când a redus din handicap în minutul 23. A fost însa în zadar, pentru ca gazdele au stabilit scorul final cu noua minute înainte de pauza, când Kuranyi a marcat pentru 3-1.  

Chelsea – Valencia  0 – 0

În cealalta partida a grupei, Chelsea a fost tinuta în sah, pe teren propriu, de Valencia, însa pentru formatia londoneza acest meci nu avea nicio miza. Meciul s-a încheiat cu scorul de 0-0, care a echivalat cu eliminarea spaniolilor din competitiile europene, Valencia terminând pe locul patru, la doua puncte de Rosenborg.  

Grupa C

Real Madrid – Lazio Roma  3 – 1

Lazio calatorea la Madrid, pentru ultimul meci din grupa C a Ligii Campionilor, cu sanse minime de calificare în optimile competitiei, având nevoie sa câstige pe terenul lui Real si sa spere ca Olympiacos nu pierdea în meciul cu Werder Bremen. Grecii nu au pierdut, ba chiar s-au distrat cu Bremen, însa acelasi lucru l-a facut si Real Madrid, care a învins formatia italiana cu 3-1 si a eliminat-o din competitiile europene.

Dinamovistii s-au vazut razbunati de campioana Spaniei, care a transat meciul cu Lazio înca dupa primul sfert de ora de joc. „Bestia” Julio Baptista a deschis scorul în minutul 13, când a primit o minge de la Robinho si a sutat puternic în coltul portii lui Marco Ballotta. Doua minute mai târziu, Raul Gonzalez se afla la capatul cornerului batut de Robinho si îsi trece în cont al 59-lea gol în Liga Campionilor.

Pentru ca evolutia sa nu putea sa ramâna neîncununata cu un gol, Robinho a dus scorul la 3-0, în minutul 36, si se parea ca madrilenii nu au de gând sa se opreasca. Brazilianul a combinat frumos cu Ruud van Nistelrooy în interiorul careului, iar olandezul l-a servit excelent pe Robinho, care a finalizat un-doi-ul cu un sut puternic pe lânga Ballotta.

Dupa pauza, madrilenii au luat însa piciorul de pe acceleratie, fiind deja calificati în optimi de pe primul loc. Golurile au fost sacrificate pentru spectacol, iar Lazio, resemnata, a încercat sa contribuie si ea. A reusit în minutul 80, când Pandev a înscris golul de onoare pentru oaspeti. Timp ar mai fi fost pentru o egalare, însa Lazio nu a avut puterea necesara, singura sansa de a mai marca venind în minutul 93, când Pepe a facut un hent în careu, iar arbitrul a dictat penalti. Rocchi, calaul lui Dinamo din „Stefan cel Mare” a ratat însa în fata lui Iker Casillias si scorul a ramas neschimbat.  

Olympiacos – Werder Bremen 3 – 0

În cealalta partida a serii, Olympiacos avea nevoie de o victorie pentru a ajunge în optimi, dupa o campanie excelenta, însa si un egal era suficient, în cazul în care Lazio nu câstiga la Madrid. Grecii nu au vrut totusi sa riste si au zdrobit formatia germana cu 3-0, calificându-se în primavara Ligii Campionilor pentru prima oara dupa sezonul 1998/99.

Ieroklis Stoltidis a deschis scorul în minutul 12, dupa o pasa a lui Lomana LuaLua si un sut fara sperante pentru Tim Wiese. Emotiile au disparut însa abia în repriza a doua, când Olympiacos a dus scorul la 3-0 în spatiu de patru minute. Kovacevic a marcat în minutul 70 al 25-lea sau gol în cupele europene, cu o lovitura de cap, în timp ce Stoltidis si-a trecut în cont „dubla”, patru minute mai târziu. 


Intră acum și în grupul de