Handbal. Campionatul Mondial : Romania a invins Germania si intalneste Franta


Intră acum și în grupul de

Multe calcule s-au facut înaintea întâlnirii cu Germania, din grupa M2 a Campionatului Mondial de handbal feminin! Dar toate au fost rasturnate de Ungaria, care a pierdut incredibil partida contra sud-coreencelor, 26-31. Ei bine, România avea nevoie de egal pentru a întâlni Angola în sferturi, dar, daca pierdea, avea Rusia ca adversar. Victoria avea o semnificatie clara: locul 1 în grupa si întâlnire cu tara gazda, Franta.

Egalul era extrem de riscant, asa ca fetele noastre au optat pentru câstigarea meciului. Nemtoaicelor le-a placut ideea… Au ramas în urma româncelor dupa ce timp de 10 minute au mers umar la umar. Era 4-4, dar echilibrul s-a rupt: în minutul 15, România conducea cu 9-5. Diferenta de patru goluri s-a mentinut pâna la pauza, desi au fost destule fluctuatii.

Prima repriza s-a încheiat cu 16-12, iar partea a doua a meciului a adus un avans mai mare – 21-15 în minutul 40. Era clar ca Germania se fereste de egal, dar nu vrea sa piarda rusinos. Si calcul parea sa iasa – cinci goluri avans în minutul 50, 27-22 pentru fetele noastre, care nu au fortat deloc, dar au jucat, pentru ca în final sa fie 32-24. Tot s-au temut nemtoaicele, deh! Asta este, vom întâlni Franta. Chiar daca e acasa, este o echipa de batut… 


Intră acum și în grupul de