Fotbal. Liga a IV-a : Campionat peste nivelul competitiei la Suceava


Intră acum și în grupul de

Liga a IV-a este campionatul pentru care Asociatia Judeteana de Fotbal are cele mai mari satisfactii. Un campionat bine organizat, baze sportive aflate la cerintele regulamentare, loturi de jucatori la un ridicat nivel sportiv la mai toate echipele, dar mai ales faptul ca, în ultimele doua editii de campionat, câstigatoarele campionatului judetean au promovat în Liga a III-a în urma unor jocuri de baraj, ceea ce înseamna un înalt nivel de pregatire, deci exponentul unui campionat puternic.

În vara lui 2007, prin promovarea în Liga a III-a a echipei CSM Raraul Câmpulung, trei echipe, mai precis câstigatoarele play-off-urilor din cele trei serii de Liga a V-a, urmau sa promoveze în Liga a IV-a. Din pacate, doar una – Avântul Patrauti – de altfel o câstigatoare merituoasa care s-a aflat în lupta pentru locul I cu Viitorul Adâncata, Releul Mihoveni si Vointa Stroiesti, beneficiara unei sponsorizari neasteptate din partea Firmei „Florconstruct” a figurat printre participantele care activeaza la ora actuala în Campionatul Ligii a IV-a. Celelalte doua câstigatoare ale play-off-urilor Seriei I si a III-a, mai precis Avântul Volovat si Victoria Paltinoasa, au declarat „aut” din motive financiare. În felul acesta au beneficiat de prevederile regulamentare echipele CSO Viitorul Liteni si Flacara Rosie Udesti, si astfel Campionatul Ligii a IV-a, editia 2007-2008 a continuat „între echipe cunoscute”. A mai fost un „punct cheie” în vara acestui an. CSM Dorna Vatra Dornei care se asociase cu Suhardul Ciocanesti pentru o mentinere a locului în Liga a IV-a si-a redobândit identitatea si a revenit în campionat (recuperându-si si jucatorii dati împrumut la alte echipe). O noutate a fost si înscrierea în campionat a echipei Cetatea II Suceava-Arbore, echipa care si-a disputat meciurile la Arbore, având în teren jucatori de la Cetatea si de la Arbore.

Asa stând lucrurile, a rezultat un campionat puternic, în care multe meciuri au fost de un deosebit nivel sportiv si spectacular, peste nivelul competitiei.

Prima etapa, meciuri disputate pe 19 august 2007 a debutat cu câteva rezultate surpriza.

Daca Cetatea II Suceava-Arbore a învins pe teren propriu Unirea Boroaia cu 4-1 prin reusitele lui Jigailov 2, Homneac si Crisu, respectiv Mihaila, Rapid CFR Suceava a pierdut surprinzator la Flacara Rosie Udesti, goluri Fl. Bai, Tunea si Lazar 2 pentru udesteni, L. Burlacu, M. Ciobanu si Romaniuc pentru ceferisti, cu 3-4, iar CSM Dorna Vatra Dornei a fost învinsa pe propriul teren cu 1-3 de catre cea mai imprevizibila dintre echipele din campionat, CS Juventus II Falticeni.

În etapa a doua, parcurs de metronom pentru Cetatea II, victorie cu 4-1 la Badeuti cu Bucovina prin reusitele lui Homneac 2, Florescu si Suiu, respectiv Petrescu, Dorna Vatra Dornei îsi recupereaza punctele pierdute pe teren propriu în prima etapa si câstiga cu 5-2 meciul disputat la Liteni cu CSO Viitorul, goluri Stan 3, Kasper si D. Bostan pentru dorneni, respectiv Zabischi si Vacaru, iar Rapid CFR Suceava câstiga la pas întâlnirea cu Zimbrul Siret, 5-0 pentru ceferisti, goluri Burlacu, Clim, Romaniuc, Scutariu si C. Munteanu. Dar sa nu-i uitam nici pe falticeneni aflati la a doua victorie consecutiva, 7-0 cu Bucovina Radauti (goluri A. Pînzaru 2, Pantea, A. Ailenei 2, V. Prisaca si Berejoschi).

În etapa a III-a, favoritele, victorii pe linie: Cetatea II  2-0 la Udesti, goluri Halip si Turliuc, Rapid CFR Suceava 4-0 la Todiresti cu Avântul, goluri Bejinariu 2, Spatar si Romaniuc, CSM Dorna Vatra Dornei 5-1 cu Minerul Iacobeni-Ciocanesti, goluri Boanches, Nemes, Stan si Groza 2, respectiv A. Berechea, pas gresit doar CS Juventuls II Falticeni 1-1 la Putna cu Bradul din localitate, gol pentru falticeneni D. Munteanu min. 10, golul gazdelor înscris în min. 90 de Breaban.


Intră acum și în grupul de