Caz de trichineloza la un mistret de pe raza CSV Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Un mistret împuscat pe fondul de vânatoare nr. 47 Voronet gestionat de catre Ocolul silvic Gura Humorului a fost diagnosticat cu trichineloza în urma analizelor de laborator.

Carcasa mistretului a fost trimisa în frigoriferul Cîmpulung Moldovenesc, unde au fost prelevate probe pentru examenul de laborator. Dupa efectuarea testelor prin digestie artificiala proba a fost depistata pozitiva fiind declarata trichineloza. Potrivit sefului DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, DSP Suceava si Directia Silvica Suceava au fost informate despre acest caz de trichineloza, urmând a se lua masurile legale ce se impun. În focar se va reactiva Comandamentul Antiepizootic Local, se va pune în aplicare un program de masuri pentru combaterea bolii si se va trimite carcasa de mistret la incinerare.

Petrea Dulgheru atentioneaza toate institutiile si persoanele implicate în actiunile de vânatoare, sa anunte medicii veterinari competenti teritorial în vederea examinarii postmortem a animalelor împuscate si recoltarii probelor de laborator, acestea urmând a fi expediate obligatoriu si în cel mai scurt timp la Laboratorul DSVSA  Suceava.

“Atentionam la modul cel mai serios pe toti vânatorii sa nu consume carne de mistret si nici sa nu permita altor persoane acest lucru înainte de efectuarea examenului trichineloscopic, stiut fiind faptul ca acestia ignora în repetate rânduri efectuarea testelor si de obicei nu asteapta rezultatul acestora, expunându-se la un pericol deosebit de mare”, a declarat Petrea Dulgheru. 


Intră acum și în grupul de