94% din absolventii Facultatii de Stiinte ale Educatiei s-au angajat in sistemul de invatamant


Intră acum și în grupul de

Statisticile efectuate de Centrul de Consiliere si Orientare în Cariera din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava arata ca Facultatea de Stiinte ale Educatiei este pe primul loc în ceea ce priveste procentul de angajare al acestora (cu carte de munca) în domeniul pentru care s-au specializat (94%).

În anul universitar 2007/2008, la Facultatea de Stiinte ale Educatiei studiaza, la cursuri de ZI, un numar de 630 studenti, din care 162 ocupa locuri subventionate de catre bugetul de stat. Dintre studentii anului al III-lea, 220 sunt la continuarea studiilor (absolventi de Colegiu de Institutori care studiaza în vederea obtinerii unei diplome de licenta).

Astfel, în anul universitar urmator (2008/2009), Facultatea de Stiinte ale Educatiei propune 100 locuri pentru învatamântul la distanta si, de asemenea, 2 masterate de tip interdisciplinar: Comunicare didactica (în parteneriat cu Facultatea de Litere si Stiinte ale Comunicarii) si Managementul institutiilor de învatamânt (în parteneriat cu Facultatea de Litere si Stiinte ale Comunicarii si cu Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica).

„Facultatea de Stiinte ale Educatiei se identifica în spatiul academic sucevean printr-o oferta educationala adaptata atât expectantelor pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul educatiei, cât si nevoilor specifice comunitatilor din nord-estul României (judetele Suceava, Neamt, Botosani, Iasi, Bistrita-Nasaud). Specializarea Pedagogia învatamântului primar si prescolar asigura formarea profesionala initiala a institutorilor pentru învatamântul prescolar si primar, capabili de a-si asuma rolul de promotori ai valorilor stiintifice, sociale, culturale, spirituale locale, regionale si europene. De asemenea, institutia noastra urmareste formarea continua a cadrelor didactice pentru ciclul primar si prescolar din zona bucovineana prin organizarea de cursuri pentru definitivat si gradul didactic II, prin desfasurarea unor activitati menite sa aduca în învatamântul sucevean inovatiile din domeniul stiintelor educatiei”, a declarat Decanul Facultatii de Stiinte ale Educatiei, prof.univ.dr. Rodica Nagy.


Intră acum și în grupul de