Universitatea „Stefan cel Mare” va avea propria gradinita pentru practica pedagogica a studentilor


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava va avea propria gradinita unde studentii Facultatii de Stiinte ale Educatiei vor face practica pedagogica, astfel va fi achizitionat un imobil în care va fi amenajata unitatea pentru prescolari. Decanul Facultatii de Stiinte ale Educatiei, prof. univ. dr. Rodica Nagy, a declarat ca aceasta va fi o scoala de aplicatie care va functiona sub sistemul unei gradinite cu program prelungit, pentru început cu doua grupe a câte 15 prescolari.

Aceasta a precizat ca prin înfiintarea acestei gradinite se doreste crearea unei legaturi strânse între teorie si practica. „Vrem sa venim si în sprijinul studentilor si cadrelor didactice de la Universitate care au copii de vârsta prescolara, fiind totodata si o metoda de a experimenta unele metode si procedee care au avut succes mai ales în strainatate”, a declarat prof. univ. dr. Rodica Nagy.

Decanul Facultatii de Stiinte ale Educatiei spune ca multi dintre profesorii Facultatii au participat la diverse stagii de specializare în strainatate, inclusiv la scoli si gradinite unde au fost introduse tehnici de ameliorare a inteligentei emotionale si crede ca prin functionarea gradinitei experienta acestora poate fi fructificata. 


Intră acum și în grupul de