O treime din studentii Universitatii „Stefan cel Mare” vor sa devina profesori desi „a fi dascal nu e tentant din cauza salariilor”


Intră acum și în grupul de

Directorul Departamentului de Perfectionare a Cadrelor Didactice din cadrul Universitatii Suceava, conf. univ. dr. Carmen Cornelia Balan a afirmat, miercuri, într-o conferinta de presa ca „a fi dascal nu e tentant din cauza salariilor”, dar a precizat ca aceasta este o problema constatata la nivelul întregii Europe, nu doar în România. Aceasta a precizat ca 35, 48 la suta din totalul studentilor doresc sa devina profesori. Potrivit directorului Departamentului Perfectionare a cadrelor Didactice, 1404 studenti provin de la profile didactice si 1420 de la profile nedidactice, iar studentii si absolventii care opteaza pentru profesiunea didactica au obligatia sa absolve cursurile organizate de Departamentul pentru pregatirea personalului didactic.

În cadrul Departamentului de Perfectionare a Cadrelor Didactice din cadrul Universitatii „Stefan Cel Mare” sunt 9 cadre didactice titulare, care colaboreaza cu alte 17 din universitate si din învatamântul preuniversitar. 


Intră acum și în grupul de