Siturile judetului Suceava intra in atentia italienilor


Intră acum și în grupul de

Asociatia româno-italiana Suceava-Abruzzo va promova prin Programul Operational Regional un proiect de promovare a siturilor naturale din judetul Suceava. Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza a explicat ca acest proiect se numeste „Suceava-Tezaur natural”.

Seful executivului judetean a spus într-o conferinta de presa ca proiectul, în valoare de 400 000 de euro, va fi promovat de autoritatile din Suceava si Abruzzo, care au constituit o asociatie în baza parteneriatului încheiat în vara anului 2006, prin Programul Operational Regional- axa 2.

El a aratat ca vor fi incluse în acest proiect Parcul National Calimani, Fagetul de la Dragomirna, Fânetele Seculare de la Frumoasa si Ponoare, Piatra Tibaului din Cîrlibaba, Pietrosul Brostenilor, Cheile Zugrenilor si zona Rarau-Giumalau. Mîrza a precizat ca pe parcursul a trei ani, împreuna cu partenerii italieni din Abruzzo, care au experienta în domeniu, vor fi efectuate actiuni de promovare si protejare a acestor situri naturale din judet. 


Intră acum și în grupul de