Perne de la scaune udate de ploaie şi puse la uscat pe cuptorul bucătăriei unui restaurant din centrul Sucevei, cauza unui incendiu. Trei autospeciale şi o ambulanţă au intervenit 24 de minute pentru stingerea focului


Intră acum și în grupul de

Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava au intervenit în noaptea de marţi spre miercuri cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un restaurant, situat în centrul municipiului Suceava, potrivit unui comunicat al ISU Suceava.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau în interiorul bucătăriei, existând pericolul de propagare la întregul local.

„Pe cuptorul de gătit au fost puse la uscat câteva perne de scaune, care au fost udate de ploaie. Prin efect termic, pernele din poliuretan, cu faţa textilă, s-au aprins şi au început să ardă cu flacără şi cu degajare de fum şi gaze toxice. Pe lângă pernele care au ars, focul a mai degradat aparatură electrică, materiale plastice, camera frigorifică, ferestre din PVC, precum şi finisaje interioare din bucătărie şi de pe hol”, se arată în comunicat.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava
FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

Incendiul a fost lichidat după o intervenţie de 24 de minute.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de cuptorul de gătit / amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijlocul de încălzit, se arată în comunicat.

Totodată se precizează că nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restaurantul. (N.B.)


Intră acum și în grupul de