Doi cetăţeni ucraineni reţinuţi de poliţiştii de frontieră suceveni după ce au fost surprinşi transportând 1500 de pachete de ţigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Doi cetăţeni ucraineni, în vârstă de 17 şi 19 ani, au fost reţinuţi, joi, de poliţiştii de frontieră suceveni şi sunt cercetaţi pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă după ce au fost surprinşi în timp ce transportau colete cu ţigări de contrabandă, pentru prinderea lor fiind tras şi un foc de avertisment.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului PF Vicovu de Sus, care se aflau, joi dimineaţa, aflați în misiune, au observat în zona localităţii Vicovu de Sus două  persoane ce transportau colete voluminoase de la frontiera de stat către interiorul ţării.

Cele două persoane au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră însă acestea au încercat să fugă , iar în aceste condiţii polițiștii de frontieră au tras un foc de avertisment în plan vertical, în acest caz fiind reţinuţi doi tineri, identificaţi ulterior ca fiind cetăţeni ucraineni, în vârstă de 17 ani, respectiv 19 ani.

“ În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit 2 colete, învelite în folie de culoare neagră, care au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, s-a constatat că acestea conțin 1.500 de pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană”, a precizat Poroch Seriţan.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 15 000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi cetăţeni ucraineni sunt cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă.

Totodată, au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului, a mai spus purtătorul de cuvânt al STPF Suceava. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de