Accidentul din Vatra Dornei produs de un bulgar ce a depăşi neregulamentar şi nici nu a văzut ce nenorocire s-a produs în spatele său


Intră acum și în grupul de

Un şofer bulgar ce conducea o maşină înmatriculată în Austria a provocat un accident cu trei răniţi în Vatra Dornei şi nu a observat ce s-a petrecut în spatele său, fiind depistat de poliţişti după vizionarea imaginilor camerelor video din municipiu.

pompieri smurd accident

Poliţiştii din Vatra Dornei au fost sesizaţi prin 112 că pe DN 17, în locul numit Haju, din municipiul Vatra Dornei, s-a produs un accident rutier cu rănirea mai multor persoane.

Astfel, Roxana Luca, o femeie de 30 de ani din comuna Iacobeni, care conducea un autoturism pe DN 17 în afara municipiului Vatra Dornei spre Iacobeni, după o curbă la dreapta, a încercat evitarea impactului cu un alt autoturism Mercedes, care circula din sens opus şi era angajat în depăşirea neregulamentară a unui camion.

Ca urmare a manevrelor bruște ale volanului, autoturismul condus de femeie a intrat în derapaj, a pătruns pe sensul opus de mers, prin spatele camionului, şi a lovit frontal o autoutilitară, condusă de Ioan Petru Ţîmpău, de 30 de ani, din Pojorâta.

În urma accidentului, femeia a suferit un politraumatism toraco-abdominal, contuzie toracică, în observare fractură femur stâng, fiind transportată cu ambulanţa la UPU Suceava, şoferul autoutilitarei a suferit o contuzie la umărul drept, disjuncţie claviculă dreaptă, iar un pasager a suferit o fractură de mandibulă şi a fost trimis la Iaşi.

Ţinând cont de mecanismul producerii accidentului şi faptul că persoana aflată la volanul maşinii Mercedes în Austria a continuat deplasarea, au fost vizionate imaginile surprinse de camerele de luat vederi amplasate pe reţeaua stradală a municipiului Vatra Dornei.

Din vizionari si investigatii a fost identificat soferul vinovat, un cetăţean bulgar, Ghemcev Stoian, cu viză de şedere în România.

Acesta a fost contactat si a declarat  ca se află pe raza judeţului Bistrița, nu poate face precizări cu privire la accident pentru că nu a văzut nimic, dar se întoarce în municipiul Vatra Dornei pentru a lămuri situaţia.

La ora 12,00 s-a prezentat la Poliţia Vatra Dornei fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dar i s-au recoltat şi probe biologice de sânge.(N.B.)


Intră acum și în grupul de